terug naar alle events

Gezocht: bestuurder in de zorg

BNR Zorgzaken: de verschillende rollen van de zorgbestuurder

Woensdag 2 oktober 2019
Volg FD BNR LIVE
Delen

Verslag

Als bestuurder in de zorg kom je armen tekort. Tijdens BNR Zorgzaken bespreekt presentator Tom van ’t Hek de dilemma’s van de ‘octopus’ die de zorgbestuurder moet zijn.

Als bestuurder in de zorg ben je werkgever, werknemer, ondernemer en steeds vaker ook zorgprofessional. Je speelt op het commerciële schaakbord met de zorgverzekeraar, de gemeente en met het Medisch Specialistisch Bedrijf. Je moet zowel innovatie als kostenbesparing aanjagen én omzet op peil houden. En als je niet oppast, heb je je handen ook nog vol aan inspectie en media. En dan staat je salaris ook nog permanent ter discussie.

Welke meerwaarde levert ‘duaal management’op? Lukt het de zorgprofessional om in de boardroom het perspectief van de hele organisatie voor ogen te houden? levert een dubbelrol synergie en efficiency of, of maakt dit de bestuurder en de organisatie juist ongewenst kwetsbaar?

Hoe wenselijk is het dat zorgbestuurder veel verschillende rollen speelt? Daarover gaat BNR Zorgzaken op woensdag 2 oktober in Amsterdam. Deelnemen aan de discussie? Bestel dan nu je toegangsbewijs!

Lees meer
Foto: Jeroen Oerlemans
Foto: Jeroen Oerlemans
Foto: Sander Nieuwenhuys
Foto: Jeroen Oerlemans
Foto: Sander Nieuwenhuys

Sprekers

Mariëlle Bartholomeus

Medisch directeur en neuroloog bij Bernhoven

Neuroloog en medisch directeur bij Bernhoven; redactielid De Neuroloog, lid adviesraad redactie ‘De Medisch Specialist’ van de FMS

Peter Bennemeer

Vice-voorzitter RvT Altrecht en Executive Advisor Strategy&

Executive advisor Strategy& onderdeel van het PwC netwerk, vice-voorzitter Raad van Toezicht Altrecht. Oud-bestuursvoorzitter Bernhoven.

Henk van Gerven

Tweede Kamerlid voor de SP

Woordvoerder voor de SP voor zorg en ruimtelijke ordening. Uitgeroepen tot ‘Groenste politicus’ van 2013. Voormalig huisarts.

Thea Heeren

Bestuurslid bij NVTZ

Heeft een lange carrière in de GGZ; van patiëntenzorg en opleiding tot wetenschappelijk onderzoek en als bestuurder.

Nicolette van Helsdingen

Oprichtster van Van der Laan & Co

Gespecialiseerd in het leiden en en begeleiden van complexe selectieprocedures op bestuurlijk niveau in het publieke domein.

Carina Hilders

Directievoorzitter van het Reinier de Graaf Ziekenhuis

Directievoorzitter, lid RvB van de Reinier Haga Groep, hoogleraar Medisch Management en Leiderschap aan de Erasmus Universiteit en gynaecoloog.

Ageeth Ouwehand

Voorzitter RvB bij Beweging 3.0

Verpleegkundige en jurist. Bestuursvoorzitter bij Beweging 3.0 sinds 2016. Per augustus 2019 is ze lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.

Stefan Peij

Directeur van Governance University

Directeur en oprichter van de Governance University; boardroom adviseur en schrijver van het Handboek Corporate Governance.

Bekijk alle 8 sprekers

Presentator

Tom van ’t Hek

Presentator en dagvoorzitter

Presenteerde o.a. de ochtendspits bij BNR Nieuwsradio en bij de NOS het sportprogramma Langs de Lijn.

Programma

inloop & registratie

Registratie en ontvangst met een drankje

opening debat

Tom van ’t Hek praat met bestuurders, toezichthouders en andere deskundigen over de herinrichting van ons zorglandschap.

netwerkborrel

Onder het genot van een drankje verder discussiëren over het debat.

einde
Voor wie?

BNR Zorgzaken is specifiek bedoeld voor bestuurders, toezichthouders, deskundigen en specialisten in de zorg.

Locatie

BNR auditorium Dauphine

Prins Bernhardplein 175, 1097 BL Amsterdam

Plan uw route

Het BNR auditorium bevindt zich achterin café-restaurant Dauphine. Dauphine ligt direct tegenover NS-station Amsterdam Amstel en is dus uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Er is een parkeergarage (betaald parkeren), maar vol=vol. Eventuele parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

Nysingh is een full service advocaten-notarissen kantoor en een hoogwaardige juridische dienstverlener voor bedrijven, instellingen en overheid. Vanuit Arnhem, Apeldoorn, Zwolle en Utrecht, werken ruim 90 specialisten voor cliënten. Onze juristen hebben de kennis en ervaring die nodig is om elke juridische uitdaging aan te gaan. Omdat juridische vragen zelden beperkt blijven tot één rechtsgebied, werken de specialisten van Nysingh hecht samen. Die intensieve samenwerking stelt ons in staat snel en slagvaardig op te treden.

Andere events