terug naar alle events

Zeg maar dag tegen je geld

Standup Economics Festival: Economie is te belangrijk om geen grappen over te maken

Zondag 6 oktober 2019
Blijf op de hoogte
Delen

Verslag

Cash money in je portemonnee? Zóóó 2019. Onze fijne eurootjes maken plaats voor betaalchips, apps, tokens, utilities, assets, valuta, ethereum, lightcoin, blockchain, Central Bank digital currencies… wat? Eveline van Rijswijk helpt ons afscheid nemen van de wereld zoals wij ‘m kennen en schetst samen met experts de toekomst van ons geld. 


Lees meer

Line-up

Eveline van Rijswijk

Theatermaker, journalist & historica

Ze presenteerde Focus op Radio 1 en doet de theaters aan met de politieke onewomanshow ‘De première’.

Simon Lelieveldt

Technisch bedrijfskundige, oprichter Financieel Erfgoed

Adviseert over innovatief betalingsverkeer en toezicht. Werkte eerder bij Postbank, DNB en NVB. Gepassioneerd over zowel geschiedenis als toekomst van ons geld.

Dirk Bezemer

Hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen

Zijn vakgebieden zijn algemene economie en financiering. Hij werkte onder meer als beleidsadviseur ontwikkelingseconomie voor de Britse overheid.

Madelon Vos

Crypto-analist, columnist en podcastmaker

Miss Bitcoin is een duizendpoot. Crypto-analist, docent crypto’s aan de HvA, YouTuber en co-host van BNR’s Cryptocast podcast.

Programma

zaal open
start show
einde
Standup Economics Festival in het kort

Het Financieele Dagblad en Comedy Central presenteren de eerste editie van het festival Standup Economics, waar economie en comedy samen komen. Op 6 podia in de binnenstad van Groningen leggen comedians Jörgen Raymann en Tex de Wit het vuur aan de schenen van bekende economen als Heleen Mees en minister Eric Wiebes. Samen maken zij grote economische onderwerpen inzichtelijk met scherpte en humor. Geen onderwerp wordt geschuwd.

Wie, wat, waar?

Standup Economics is een initiatief van Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, economenvakblad ESB en Viacom’s Comedy Central, in samenwerking met verzekeraar a.s.r. De eerste editie van dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Groningse instituten Alfa-college, Hanzehogeschool, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de Gemeente en de Provincie Groningen. Het festival vindt elk jaar in een andere stad in Nederland plaats.

Locatie

De Toeter

Turfsingel 6, 9712 KP Groningen

Plan uw route

Tijdens het Standup Economics Festival worden er 12 verschillende shows in 6 verschillende venues gehouden. De venues bevinden zich op loopafstand van elkaar.

De Toeter is een whisk(e)y- en speciaalbiercafé in de binnenstad in Groningen. Om 15 uur start hier de eerste show van Eveline van Rijswijk.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

 

Bij a.s.r. doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij.  En hoe meer mensen en bedrijven dat ook doen hoe beter dat is. Dit is de tijd van doen.

Andere events