terug naar alle events

Tot slot: Zijn er nog vragen?

Standup Economics Festival: Economie is te belangrijk om geen grappen over te maken

Zondag 6 oktober 2019
Blijf op de hoogte
Delen

Verslag

De Grand Finale van het festival! Na een dag vol interessante gesprekken komen alle cabaretiers nog één keer samen in het Grand Theatre. Onder leiding van Jörgen Raymann bespreken Tex de Wit, Raoul Heertje, Eveline van Rijswijk en Anne Neuteboom de hoogtepunten van hun dag, jargon en feitjes die ze hebben geleerd en onmogelijke vragen die onbeantwoord bleven. Een economische nazit met een drankje en een glimlach. Stiekem ook een goede samenvatting van het Standup Economics Festival, want jij was niet overal. En je hebt waarschijnlijk óók geen notities gemaakt…  Kortom, de ideale VrijMiBo op zondagavond!


Lees meer

Line-up

Raoul Heertje

Cabaretier

Bracht standup comedy naar Nederland. Treedt op in Nederland, de VS en UK. Auteur, columnist en tv-maker.

Anne Neuteboom

Cabaretier

Winnares van de 50ste editie van het cabaretfestival Cameretten. Treedt nu op met haar tweede voorstelling ‘Kijk haar gaan’.

Jörgen Raymann

Cabaretier, consultant, dagvoorzitter en presentator

Wekelijks te horen op BNR Nieuwsradio. Mede-eigenaar van Men at Work TV Produkties (2009), van o.a. ‘De Dinoshow’ en ‘Raymann is Laat’.

Eveline van Rijswijk

Theatermaker, journalist & historica

Ze presenteerde Focus op Radio 1 en doet de theaters aan met de politieke onewomanshow ‘De première’.

Tex de Wit

Cabaretier bij Toomler/televisiepresentator

Stand-up cabaretier. Schrijver/reporter bij Zondag met Lubach. Presentator van het satirische sportprogramma Makkelijk Scoren.

Programma

zaal open
start show
einde
Festival in het kort

Het Financieele Dagblad en Comedy Central presenteren de eerste editie van het festival Standup Economics, waar economie en comedy samen komen. Op 6 podia in de binnenstad van Groningen leggen comedians Jörgen Raymann en Tex de Wit het vuur aan de schenen van bekende economen als Heleen Mees en minister Eric Wiebes. Samen maken zij grote economische onderwerpen inzichtelijk met scherpte en humor. Geen onderwerp wordt geschuwd.

Wie, wat, waar?

Standup Economics is een initiatief van Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, economenvakblad ESB en Viacom’s Comedy Central, in samenwerking met verzekeraar a.s.r. De eerste editie van dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Groningse instituten Alfa-college, Hanzehogeschool, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de Gemeente en de Provincie Groningen. Het festival vindt elk jaar in een andere stad in Nederland plaats.

Locatie

Grand Theatre

Grote Markt 35, 9711 LV Groningen

Plan uw route

Het Grand Theatre is het hoofdpodium van het Standup Economics Festival. In dit eigenzinnige theater aan de Grote Markt zijn 4 voorstellingen. Er zit minimaal een half uur tussen de shows. De diverse locaties van het Festival zijn op loopafstand van elkaar in de Groningse binnenstad.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

 

Bij a.s.r. doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij.  En hoe meer mensen en bedrijven dat ook doen hoe beter dat is. Dit is de tijd van doen.

Andere events