terug naar alle events

The Financial Agenda – Duurzaamheid

Vrijdag 23 november 2018
exclusief voor genodigden
Aanmelden voor dit event
Zet in agenda Volg FD BNR LIVE Delen
In samenwerking met:

Over dit event

Anno 2018 is duurzaamheid geen onderwerp meer voor de marketingafdeling, maar ‘chefsache’. De stelling van the Financial Agenda op vrijdagochtend 23 november: ‘De cfo wordt afgerekend op duurzaamheid.’

Consumenten, afnemers en beleggers… al uw stakeholders verwachten dat uw organisatie verantwoordelijkheid neemt, en zijn bereid u hierop af te rekenen. Zij worden hierbij geholpen door duurzaamheidsindices van onder meer Dow Jones, die de prestaties van bedrijven op dit gebied in kaart brengen. Ondertussen komen overheden met steeds strengere regels, op basis van het Parijsakkoord en de Sustainable Development Goals van de VN.

Tegelijkertijd is er nog veel onduidelijk over de snelheid van de ontwikkelingen in duurzaamheid. En investeringen hierin kosten nu eenmaal veel geld. Dat maakt het risicovol om als eerste te bewegen. Aan de andere kant is afwachten uiteindelijk misschien nog wel risicovoller; misschien staat uw license to operate wel op het spel.

Hoe gaat u als cfo met dit spanningsveld om? Hoe neemt u uw organisatie mee in een tijd waarin duurzaamheidseisen een bedrijf kunnen maken of breken? En waar vindt u de balans tussen het aanjagen en afremmen van duurzaamheidsplannen in uw organisatie?

Over deze vragen praten we tijdens de boardroomsessie ‘The Financial Agenda – Duurzaamheid’, op vrijdagochtend 23 november in de boardroom van het FD in Amsterdam.

 

Lees meer
Foto: Sander Nieuwenhuys
The Financial Agenda, Deutche Bank. 9-6-17 Copyright: Sander Nieuwenhuys
Foto: Sander Nieuwenhuys

Sprekers

Hendrik Jan Roel

cfo van Albert Heijn en Ahold Nederland

Roel is sinds 2000 bij Albert Heijn en sinds 2008 bij Ahold, waar hij in 2014 cfo werd

Moderator

Rens de Jong

Presentator, journalist, dagvoorzitter

Presentator BNR Nieuwsradio en RTL Z. Gespecialiseerd in innovatie, ondernemerschap en human capital.

Stelling

Ook de cfo wordt afgerekend op duurzaamheid

Programma

ontvangst
start ontbijtbijeenkomst

Gesprek aan de boardroomtafel van het FD. Verslaglegging is conform chatam house rules. Rens de Jong modereert de ontbijtsessie.

afronding ontbijtsessie
einde

Voor cfo’s van grote, innovatieve, impactvolle bedrijven.

Deelname aan The Financial Agenda is exclusief op  uitnodiging. Wilt u een uitnodiging voor The Financial Agenda ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Titia te Dorsthorst  (Titia.te.dorsthorst@fdmediagroep.nl) met daarin een korte omschrijving van uw bedrijf, functie, bedrijfsgrootte (in omzet en in fte’s). 

Locatie

FD Boardroom

Wibautstraat 224, 1097 DN AMSTERDAM

Plan uw route

The Financial Agenda wordt gehouden in de boardroom van het Financieele Dagblad.

Entree tot het pand is via de 24-uurs receptie aan de zijkant (zijde Wibautstraat) van het gebouw.

Hieronder vindt u de routebeschrijving naar het Financieele Dagblad. U kunt parkeren in de parkeergarage van Dauphine.

Routebeschrijving FD Mediagroep

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

Deutsche Bank is al bijna 100 jaar succesvol actief in Nederland en biedt hoogwaardige oplossingen aan zakelijke en institutionele klanten en aan vermogende particulieren en families. De bank heeft in Nederland 800 medewerkers die werken vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Als grootste internationale bank in Nederland speelt Deutsche Bank een belangrijke rol in het faciliteren van Nederlandse bedrijven bij complexe en grensoverschrijdende financiële vraagstukken. Internationaal maken ruim 30 miljoen klanten gebruik van de expertise van Deutsche Bank. Vanuit kantoren in 70 landen werken medewerkers van Deutsche Bank als één team samen voor klanten.

Andere events