terug naar alle events

The Challenge Engineering

Best Engineering-professional 2018

Woensdag 21 november 2018
deelname kosteloos
Aanmelden voor dit event
Zet in agenda Volg FD BNR LIVE Delen
In samenwerking met:

Over dit event

The Challenge is de zoektocht van het FD en Yacht naar de beste professionals in een bepaald domein. In 2018 gaan we op zoek naar de best Engineering-professional 2018. Op woensdag 21 november zal bekend worden wie de beste engineer van 2018 wordt.

Tijdens The Challenge buigen geselecteerde professionals zich live over het strategische vraagstuk van een organisatie. De professionals worden beoordeeld door een jury en een betrokken publiek. Het doel? Eén winnaar, één oplossing en een interactief en inspirerend event. De winnaar ontvangt een vrij te besteden opleidingsbudget ter waarde van €5.000,-.

Het engineering vraagstuk van 2018

Voor The Challenge Engineering 2018 staat de klimaat-case van KIVI (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs) centraal. Diederik Samsom, bestuurslid KIVI én juryvoorzitter van deze editie van The Challenge is op zoek naar duurzame, innovatieve  technologische oplossing om een structurele bijdrage te leveren aan het halen van de klimaatdoelstellingen.

Dat het wereldwijd de verkeerde kant opgaat met ons klimaat, is algemeen bekend. Ook in Nederland zijn de gevolgen van de klimaatverandering waarneembaar; denk bijvoorbeeld aan de extreme droogte van de afgelopen maanden. In het Regeerakkoord van 2017 is het commitment om de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te halen, opgenomen. Het beperken van de stijging van de temperatuur (door het terugdringen van broeikasgassen zoals CO2) wordt gezien als een mogelijke oplossing. Akkoorden en wetgeving zijn nodig om de kaders te schetsen, maar uiteindelijk zijn het de ingenieurs die met nieuwe technologieën de oplossingen moeten brengen.

In verschillende rondes hebben de slimste Nederlandse engineers hun oplossing voor de klimaatverandering voorgelegd aan de jury. Op dinsdag 9 oktober hebben 12 halve finalisten hun oplossing gepitcht voor de expert jury. Op woensdag 21 november presenteren de drie finalisten hun aangescherpte oplossing tijdens een groot live-event. De winnaar wint een vrij te besteden opleidingsbudget ter waarde van € 5.000,-.

De finalisten zijn: Onno Sminia, Alex Trijselaar en Avila Lindgren.

 


Lees meer
Foto: Sander Nieuwenhuys
Foto: Sander Nieuwenhuys
Foto: Sander Nieuwenhuys
Foto: Sander Nieuwenhuys

Finalisten

Alex Trijselaar

Product Manager Industry Solutions bij Energy21

Oplossing: Digitalisering om industriële stoomproductie inzichtelijk te maken en als systeem te optimaliseren

Onno Sminia

Innovatie Coordinator bij Croonwolter&dros

Oplossing: ‘Energieneutrale tunnel’ die zonlicht opvangt en transporteert, op gelijkstroom werkt én duurzaam energie opslaat

Avila Lindgren

MSc Biological Sciences: Limnology & Oceanography

Oplossing: Bio-brandstof van algen gekoppeld met het zuiveren van Caribisch industrieel afwater; een win-win op meerdere vlakken!

Jury en sprekers

Diederik Samsom

Politicus en energiedeskundige

‘Tafel’voorzitter Gebouwde Omgeving bij de vorming van het nieuwe Energieakkoord. Bestuurslid KIVI. Oud partijleider van de PvdA.

Marjan van Loon

President-directeur van Shell Nederland

Begon na afronding van haar studie Chemische technologie in 1989 bij Shell. Werkte o.a. in Pernis, Maleisië en Australië.

Daniël Poolen

Projectcoördinator Duurzaamheid bij KIVI

Afgestudeerd Industrieel Ontwerper, journalist, tv-presentator en specialist op het gebied van de plastic soup.

Edouard Schneiders

Student, Team leader bij Delft Hyperloop

Studeert Technische Natuurkunde aan de TU Delft. Is Team Leader van een team van 37 studenten dat werkt aan het Hyperloop concept.

Presentator

Maarten Bouwhuis

Presentator, dagvoorzitter en debatleider

Presenteert regelmatig programma’s bij BNR Nieuwsradio. Specialist in ondernemerschap en de financiële sector.

Hoe werkt the Challenge?

Hoe werkt The Challenge?

Case – The Challenge Engineering 2018

Stap 1: Kandidaten konden hun two-pager oplossing voor de klimaat-case van KIVI indienen (deadline was 2 oktober 2018).
Stap 2: Selectieprocedure – op basis van de two-pager en een backgroundcheck op Engineering-aspecten zijn er maximaal 12 kandidaten geselecteerd voor de halve finale.
Stap 3: Halve finale – op dinsdag 9 oktober (17.30-20.30 uur) pitchten 12 kandidaten hun two-pagers aan de jury met o.a. Diederik Samsom. Aan het einde van de avond werden de drie finalisten bekend gemaakt.
Stap 4: finale – Op woensdag 21 november presenteren de drie finalisten hun aangescherpte oplossing tijdens een groot live-event. De winnaar wint een vrij te besteden opleidingsbudget ter waarde van € 5.000,-.

Programma

registratie & ontvangst

Registratie & ontvangst met koffie en thee

start programma

De finalisten pitchen hun oplossingen voor het vraagstuk, de jury stelt kritische vragen en er wordt een inspirerende keynote gegeven over de ontwikkeling van het vakgebied Engineering.

netwerkborrel

Graag nodigen we u uit om onder het genot van een drankje na te praten over de bijeenkomst.

einde
Voor wie?

The Challenge is een interactief business event waar geselecteerde professionals de strijd met elkaar aangaan over een strategisch vraagstuk van een onderneming. Tijdens The Challenge ontmoeten de beste spelers uit een bepaald vakgebied elkaar.

The Challenge is een ‘must go to’ voor:

  • Professionals
  • Experts
  • HR-professionals
  • C-level van bedrijven met vergelijkbare vraagstukken

Locatie

De Fabrique

Westkanaaldijk 7, 3542 DA Utrecht

Plan uw route

De Fabrique is een voormalig fabrieksterrein op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Eind jaren ’90 werd het verbouwd tot een evenementenlocatie.

Parkeren
De Fabrique beschikt over een eigen parkeerterrein met 700 gratis parkeerplaatsen.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer
Op station Maarssen stoppen treinen uit Amsterdam en Utrecht. Vanaf dit NS-station is het ca. 15 minuten lopen naar De Fabrique. Neem uitgang Kanaalzijde. Er zijn op station Maarssen ook OV fietsen beschikbaar.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

Yacht is dé verbindende kracht tussen professionals en organisaties die het verschil willen maken. Dit doen wij vanuit onze overtuiging dat werk dat ertoe doet, mensen gelukkig maakt. Ons doel is optimaal resultaat: professionals uitdagend werk bieden waarmee zij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbeteren. Yacht is, vanuit acht kantoren door heel Nederland, actief in acht vakgebieden: IT, Finance, Engineering, Legal, HRM, Marketing; Communications, Supply Chain Management; Procurement en Sociaal Domein.

Met The Challenge dagen Yacht en het FD professionals uit om na te denken over strategische ontwikkelingen in hun vakgebied. Op deze manier helpt Yacht professionals in het verrijken van hun kennis. Daarnaast publiceert Yacht artikelen over de vakgebieden waar het actief is. Zoals onderstaande vier longreads die gepubliceerd zijn op fd.nl/futurizeyourcareer.

WAAROM HET VAK VAN ENGINEER STEEDS COMPLEXER WORDT

Waar een engineer vroeger slechts één taak had, heeft hij er nu vaak tientallen. De vraagt veel van de engineer, maar het maakt hem ook steeds belangrijker. Lees verder

JONGE ENGINEERS LOK JE NIET MET EEN VAST CONTRACT

Dus worstelen veel werkgevers met de vraag: hoe bind ik jonge engineers aan mijn bedrijf? In ieder geval niet met een vast contract. Lees verder

VOOR EEN ENGINEER DRAAIT HET OM DE INHOUD
Maar liefst vijftig procent van de engineers wisselt van baan vanwege ambities op vakinhoudelijk gebied. Het toverwoord is invloed. Lees verder

HOE LOSSEN WE HET TEKORT AAN DUURZAME ENGINEERS OP?
CO2-reductie, circulariteit, klimaatakkoorden: de klimaattransitie is in volle gang. En dus neemt de vraag naar ‘duurzame’ engineers toe. Maar zijn die er wel? Lees verder

Andere events