terug naar alle events

Startup succes: zo fokken we unicorns

Standup Economics Festival: want economie is te belangrijk om geen grappen over te maken

Zondag 6 oktober 2019
Blijf op de hoogte
Delen

Verslag

Waar blijven de nieuwe Booking.com, ASML en Coolblue? Elk jaar zien in ons land honderden startups het levenslicht, maar slechts een handjevol wordt echt succesvol. Hoe zorgen we ervoor dat al die jonge, innovatieve bedrijfjes niet blijven steken op hun zolderkamer, maar doorgroeien naar werelddominantie?

Lees meer

Line-up

Tex de Wit

Cabaretier bij Toomler/televisiepresentator

Stand-up cabaretier. Schrijver/reporter bij Zondag met Lubach. Presentator van het satirische sportprogramma Makkelijk Scoren.

Mark Vletter

Oprichter van Voys

Belangrijkste rollen: de toekomststrategie en zorgen dat collega’s het naar hun zin hebben in en op het werk.

Hugo Velthuijsen

Directeur van het Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap

Gericht op praktijkonderzoek, ondernemerschap en biedt ondersteuning voor studentondernemers.

Arjen van Hijum

Algemeen directeur van Store Support

Oprichter van onderzoeksbureau Store Support dat gespecialiseerd is in Customer & Employee Experience.

Wies van ’t Slot

DGA van 365Werk

Heeft een lange carrière in de uitzendbranche. Eerst in loondienst bij Randstad en YoungCapital tot ze in 2015 online uitzendbureau 365Werk startte.

Programma

zaal open
start show
einde
Standup Economics Festival in het kort

Het Financieele Dagblad en Comedy Central presenteren de eerste editie van het festival Standup Economics, waar economie en comedy samen komen. Op 6 podia in de binnenstad van Groningen leggen comedians Jörgen Raymann en Tex de Wit het vuur aan de schenen van bekende economen als Heleen Mees en minister Eric Wiebes. Samen maken zij grote economische onderwerpen inzichtelijk met scherpte en humor. Geen onderwerp wordt geschuwd.

Wie, wat, waar?

Standup Economics is een initiatief van Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, economenvakblad ESB en Viacom’s Comedy Central, in samenwerking met verzekeraar a.s.r. De eerste editie van dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Groningse instituten Alfa-college, Hanzehogeschool, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de Gemeente en de Provincie Groningen. Het festival vindt elk jaar in een andere stad in Nederland plaats.

Locatie

De Puddingfabriek

Viaductstraat 3-3, 9725 BG Groningen

Plan uw route

In totaal worden er 12 verschillende shows in 6 verschillende venues gehouden. De venues bevinden zich op loopafstand van elkaar.

De Puddingfabriek is een voormalige fabriekshal die vlak achter het centraal station ligt. Tex de Wit host hier twee shows voor het Standup Economics Festival.

Route en parkeren

Op zondag is het gratis parkeren rond De Puddingfabriek. Parkeren kan tevens op het parkeerterrein aan de Zaanstraat. Houd er rekening mee dat hier alleen contant afgerekend kan worden. De loopafstand bedraagt ongeveer 8 minuten tot de Puddingfabriek.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

 

Bij a.s.r. doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij.  En hoe meer mensen en bedrijven dat ook doen hoe beter dat is. Dit is de tijd van doen.

Andere events