terug naar alle events

Spitsbrekers Finale

Dinsdag 24 september 2019
€ 20
Aanmelden voor dit event
Zet in agenda Volg FD BNR LIVE Delen
Mede mogelijk gemaakt door:

Over dit event

Files kosten niet alleen veel tijd, maar ook veel geld en een hoop ergernis. Afgelopen jaar ging BNR Nieuwsradio op zoek naar slimme, inspirerende initiatieven die de files verminderen. Welk bedrijf zijn medewerkers het beste uit de file heeft gehaald – en hoe! – wordt bekend gemaakt tijdens de Spitsbrekers Finale op dinsdag 24 september. Tijdens de Spitsbrekers Finale maken we de winnaar van de competitie bekend, en laten we zien met welke veranderingen we in 2020 nóg minder in de file kunnen staan.

Tien bedrijven zijn de uitdaging aangegaan. Tijdens de halve finale op 24 mei jl. zijn de finalisten bekend gemaakt. De finalisten voor de titel Spitsbreker van het Jaar zijn: Arcadis, Funding Circle, Medisch Spectrum Twente, True Legends en VodafoneZiggo. Wil je vast kennismaken de finalisten, of zien wel pakket aan maatregelen zij inzetten om als mogelijke winnaar uit de bus te komen? Klik dan hier.

Tijdens de finale wordt er gekeken naar de initiatieven, de resultaten en de mate waarin de oplossingen toepasbaar zijn voor andere bedrijven. De juryleden lichten toe waarom deze initiatieven finalisten geworden zijn en welk initiatief het beste is.

Lees meer
Ontmoet onze finalisten!

De finalisten voor de titel Spitsbreker van het Jaar zijn:

Meer lezen over de andere initiatieven of de podcasts beluisteren? Dat kan hier.

Jury

Jos Hollestelle

Partner in Commotion Square

Binnen Commotion Square is hij verantwoordelijk voor Syndesmo, dat zich richt op mobiliteitsprojecten voor de private sector.

Tineke Netelenbos

Bestuurder en voormalig PvdA-politica

Lid RvT Maritime Research Institute Netherlands. Was o.a. voorzitter RvT van het RDW en minister van Verkeer en Waterstaat (1998-2002).

Gerard Tertoolen

Verkeerspsycholoog bij XTNT

Senior consultant en verkeerspsycholoog bij XTNT. Daarnaast is hij oprichter/eigenaar van inspiratiebureau De Verkeerspsycholoog GTi.

Carlo van de Weijer

Director Smart Mobility aan de TU Eindhoven

Werkzaam bij TU Eindhoven en bij TomTom (als Global Expert ITS). Zit in RvT’s van o.a. NXP Semiconductors.

Presentatoren

Meindert Schut

Presentator BNR Nieuwsradio

Presenteert op vrijdag de Nationale Autoshow. Was daarvoor onder andere adjunct-hoofdredacteur van BNR.

Noud Broekhof

Journalist bij BNR Nieuwsradio

Presenteert wekelijks het laatste auto- en mobiliteitsnieuws, is programmamaker van BNR De Nationale Autoshow en projectleider voor Spitsbrekers.

Programma

inloop& registratie
Start finale

Welk bedrijf wordt Spitsbreker van het Jaar?

einde programma, start borrel
einde

Locatie

BNR auditorium Dauphine

Prins Bernhardplein 175, 1097 BL Amsterdam

Plan uw route

Het BNR auditorium is gevestigd achterin café-restaurant Dauphine. Café-restaurant Dauphine ligt direct tegenover NS-station Amsterdam Amstel en is dus uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Er is een parkeergarage (betaald parkeren), maar vol=vol.

Partners

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

Met ruim 1,5 miljoen voertuigen in beheer, is ALD Automotive een van de grootste leasemaatschappijen wereldwijd.

Innovatief in mobiliteit
Als mobiliteitsprovider staat ALD vooraan op het gebied van productontwikkeling en innovatie. Nieuwe mobiliteitsoplossingen en vrijheid in mobiliteit staan bij hen centraal. De ambities van ALD Automotive om voorop te lopen met innovatie zijn onder andere terug te vinden in het ALD Mobility Experience Centre. Via 19 interactieve schermen kunnen bezoekers daar de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit ervaren. Het centrum informeert en inspireert en ontwerpt ter plekke een mobiliteitsoplossing die precies op maat is.

Bekroond door leaserijders en fleetmanagers
In 2016 en 2017 is ALD Automotive gekroond tot beste leasemaatschappij van Nederland, mede door hun persoonlijke dienstverlening.

ANWB Zakelijk biedt bedrijven in de automotive branche mobiliteitsdiensten op maat. Samen met onze grootzakelijke klanten ontwikkelen we veelzijdige mobiliteits- en loyaliteitsprogramma’s op maat met als belangrijkste doel tevreden berijders. ANWB Zakelijk biedt daarnaast ook mobiliteitsoplossingen speciaal voor de klein zakelijke markt (MKB &ZZP).

Zorgeloos onderweg
Bij ANWB houden we niet van stilstaan. Niet met pech, niet in de file… daarom doen we er alles aan om mensen weer op weg te helpen. Dit doen we ook voor zakelijk Nederland. We zorgen ervoor dat ZZP’ers en MKB’ers, maar ook klanten van importeurs, leasemaatschappijen en verhuurbedrijven zorgeloos onderweg zijn. Wij staan klaar wanneer zij hun reis onverwachts niet kunnen vervolgen door pech of een ongeval.

Juist op die momenten bieden we bij ANWB Zakelijk de helpende hand en leveren de hulp die nodig is. We helpen bij autopech in het binnen- en buitenland, maar ook bij problemen met oplaadvoorzieningen voor elektrische auto’s of ongevallen.

Samen innoveren
Meer en meer verschuift de focus van de auto naar mobiliteit in bredere zin. Samen met partners ontwikkelen we nieuwe concepten en samenwerkingsmogelijkheden die aansluiten op deze verbreding. Zo werken we met en voor onze partners aan oplossingen voor connected car en EV, ontwikkelen we platformen gericht op Car as a Service en optimaliseren we de online klantomgeving.

De zakelijke reiziger wil steeds meer flexibiliteit met keuze in tijdstip, werklocatie én vervoersmiddel. Dat verhoogt de productiviteit en medewerkerstevredenheid. MoveMove is een alles-in-één mobiliteitsoplossing speciaal voor zzp’ers en mkb’ers.

Voor een vast laag bedrag krijg je een MoveMove-pas. Hiermee betaal je eenvoudig alle zakelijke reiskosten. Van tanken tot parkeren. En van trein tot OV-fiets. Alle kosten ontvang je overzichtelijk op één factuur, dus geen gedoe meer met losse bonnetjes.