terug naar alle events

Personal Finance Day 2018

Het event voor jouw financiële toekomst

Woensdag 30 mei 2018
€ 14,99
Aanmelden voor dit event
Zet in agenda Volg FD BNR LIVE Delen
In samenwerking met:

Over dit event

We worden steeds meer zelf verantwoordelijk voor onze financiële toekomst. Reden te meer om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in pensioen, hypotheek, zorg, beleggen en vermogen. Tijdens Personal Finance Day ga je direct aan de slag met deze thema’s. Dat geeft meteen rust voor de toekomst.

We beginnen met een plenair programma met topnamen uit de politiek, wetenschap en het bedrijfsleven. Minister van Financiën Wopke Hoekstra verzorgt een keynote, hoogleraar Victor Lamme geeft inzicht in de psychologie achter de financiële keuzes die we maken en Angela Groothuizen geeft inzage in haar persoonlijke financiën.

Van bitcoin tot tussenpensioen

Aansluitend kan je gericht deelnemen aan break-out sessies, workshops en presentaties met sprekers, experts en ‘special guests’ die je écht verder gaan helpen. Op verschillende podia komen inspirerende sprekers in actie, hieronder een selectie van de onderwerpen:

  • Hans André de la Porte: Of je nou 20 bent of 65: kom je in aanmerking voor een (tweede) hypotheek?
  • Ramon Boender: Hoe maak je een echt goede financiële planning voor de toekomst? Met tips en trucs om te besparen.
  • Rolf van Wegberg: Kan je nog rijk worden van cryptovaluta als Bitcoin?
  • Sjaak Zonneveld: Ga niet met pensioen, maar neem ‘tussenpensioen’!
  • Berry van Zuidam: Hoe ga je verstandig trouwen of scheiden?

Geïnteresseerd? Kom dan naar de Personal Finance Day 2018! Koop nu je kaart!

Voor meer informatie over Personal Finance Day kunt u contact opnemen met Chantal Doezie via 06-44211900 of Chantal.Doezie@fdmediagroep.nl. 

 


Lees meer

Sprekers

Angela Groothuizen

Ondernemer en entertainer

Brak door als zangeres van de Dolly Dots. Is voor en achter de schermen actief in de showbizzindustrie.

Wopke Hoekstra

Minister van Financiën

Minister van Financiën in het kabinet-Rutte III namens het CDA. Was o.a. werkzaam bij McKinsey en Shell.

Niels Houtepen

Illusionist en presentator

Ondernemer, producent en creative van mediaconcepten als Inspiration 360 en de Wonder School van RTL Telekids.

Victor Lamme

Hoogleraar aan de UvA

Hersenonderzoeker en gespecialiseerd in neuromarketing. Verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Sprekers keuzeprogramma

Hans André de la Porte

Communicatiemanager Vereniging Eigen Huis

Hypotheekspecialist. Vertelt over de trends in hypotheken, van mogelijkheden voor starters tot hypotheekverlenging.

Ramon Boender

Hoofd Contentunit Geld, Zorg & Recht bij Consumentenbond

Sinds 2007 werkzaam bij de Consumentenbond. Zat namens de PvdA in de deelgemeenteraad Delfshaven Rotterdam.

Jeroen van Hooijdonk

Product Owner Investing bij Binck

Is als product owner Investing verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle vermogensbeheerproducten binnen Binck.

Hans Oudshoorn

Beleggingstrainer bij Binck

Co-auteur ‘Beleggen voor DummiesBelicht op een interactieve manier de mogelijkheden met obligaties en opties.  

Martijn Rozemuller

Managing director Think ETF's

Oprichter van Think ETF’s. Vindt dat beleggen in Nederland transparanter, goedkoper en veiliger kan.

Peter Siks

Beleggingstrainer bij Binck

Co-auteur ‘Beleggen voor Dummies ‘en ‘Beleggen is niet eng’ deelt zijn visie op beleggen in een mensenleven.  

Rolf van Wegberg

Onderzoeker TU Delft en TNO

Doet promotieonderzoek naar cybersecurity bij wereldwijde financiële instellingen. Weet ook alles over bitcoins.

Minou van der Werf

Onderzoeker bij het NIBUD

Buitenpromovenda. Doet onderzoek naar het bevorderen van de financiële zelfredzaamheid met inzichten uit de gedragswetenschappen.

Natasja Winter

Partner bij KWPS

Specialist in pensioenveranderingstrajecten en bestuurslid bij de Orde van Belastingadviseurs.

Sjaak Zonneveld

Commercieel directeur BrightPensioen

Pensioendeskundige en auteur, schreef ‘Reis rond de wereld in je beste jaren’. Zijn motto: ga met tussenpensioen.

Berry van Zuidam

Vennoot bij Raasveld Bennis

Specialist in scheidingsadvies, financiële planning en hypotheekadvies. Is uitgeroepen tot Financieel planner van het jaar 2017.

Bekijk alle 11 sprekers

Presentator

Humberto Tan

Presentator en dagvoorzitter

Presentator bij RTL4 en regelmatig op zender bij BNR. Specialist in de domeinen ondernemerschap, media, sport en mode.

Programma

registratie

Ontvangst & registratie met een drankje

start programma met Wopke Hoekstra

Gevarieerd programma waarbij we inzoomen op de laatste ontwikkelingen in pensioen, hypotheek, zorg, beleggen en vermogen. Inspirerende plenaire programmaonderdelen worden afgewisseld met break-out sessies, workshops en expertsessies.

pauze met hapje en drankje
keuzeprogramma ronde 1

Tot 20.00 uur worden er iedere 45 minuten meerdere break-out sessies, workshops en expertsessies georganiseerd. Een sessie duurt circa 30 minuten. Je kunt ter plekke kiezen welke sessie je bij wilt wonen.

food & drinks

Op het food-plein worden lekkere hapjes uitgeserveerd vanuit verschillende foodtrucks. Het food-plein is geopend tot 21.00 uur. Hapjes en drankjes zijn bij het toegangsbewijs inbegrepen.

keuzeprogramma ronde 2

Tot 20.00 uur worden er iedere 45 minuten meerdere break-out sessies, workshops en expertsessies georganiseerd. Een sessie duurt circa 30 minuten. Je kunt ter plekke kiezen welke sessie je bij wilt wonen.

keuzeprogramma ronde 3

Tot 20.00 uur worden er iedere 45 minuten meerdere break-out sessies, workshops en expertsessies georganiseerd. Een sessie duurt circa 30 minuten. Je kunt ter plekke kiezen welke sessie je bij wilt wonen.

keuzeprogramma ronde 4

Tot 20.00 uur worden er iedere 45 minuten meerdere break-out sessies, workshops en expertsessies georganiseerd. Een sessie duurt circa 30 minuten. Je kunt ter plekke kiezen welke sessie je bij wilt wonen.

borrel

Napraten over de verschillende sessies onder het genot van een drankje.

einde
Voor wie?

Personal Finance Day staat in het teken van jouw persoonlijke situatie. In de plenaire programmaonderdelen worden maatschappelijke trends besproken, van de ontwikkeling van de woningmarkt tot de langetermijneffecten van de spaarrente.

Tijdens break-out sessies, workshops en expertsessies gaat het over onderwerpen dichter bij huis. Van een goede pensioenopbouw tot de reële kansen van beleggen en de slimste manieren van verzekeren. De sfeer is als op een festival, los en vrijblijvend, met goed eten en drinken en een voor iedereen op maat te maken programma.

Voor meer informatie over Personal Finance Day kunt u contact opnemen met Chantal Doezie via 06-44211900 of Chantal.Doezie@fdmediagroep.nl. 

 

Locatie

De Kromhouthal

Gedempt Hamerkanaal 231, 1021 KP Amsterdam

Plan uw route

De Kromhouthal ligt in Amsterdam-Noord en is onderdeel van bedrijventerrein De Overkant.

De Kromhouthal is gelegen op het bedrijventerrein De Overkant in Amsterdam-Noord en is met de auto en het openbaar vervoer makkelijk te bereiken.

Gratis parkeren
Zowel op De Overkant als in de directe omgeving is er gratis parkeergelegenheid en geldt een vrij parkeren beleid. Er zijn ca. 200 parkeerplaatsen beschikbaar voor algemeen gebruik. Bovendien is er rondom het terrein voldoende gratis parkeergelegenheid.

Partners

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

“Bij BinckBank maken we het voor Nederlanders mogelijk de regie over hun financiële toekomst zelf in handen te nemen. Dat kan door zelf actief op de beurs beleggen, maar ook door te kiezen voor sparen, pensioen of een vorm van gepersonaliseerd portefeuillebeheer. Niet alleen gericht op particulieren die beleggen en sparen interessant vinden, maar ook omdat het als gevolg van de terugtredende overheid voor een steeds grotere groep noodzakelijk en belangrijk is geworden tijdig te beginnen met het opbouwen van vermogen voor later.”

Jeroen Sonsma, directeur Binck Nederland

BinckBank is de grootste, onafhankelijke Nederlandse online bank voor beleggers en spaarders. Eind 2017 telde de bank meer dan 632.000 rekeninghouders met een geadministreerd vermogen van € 26 miljard en daarnaast € 1,1 miljard aan beheerd vermogen. BinckBank werd opgericht in 2000 en had eind 2017 579 FTE’s in dienst. De bank is een op Euronext Amsterdam genoteerde financiële instelling met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje.

Pictet Asset Management beheert als onafhankelijke vermogensbeheerder circa €150 miljard. Het Zwitserse fondsenhuis gelooft in actief beheer met een sterke focus op waarderingen voor aandelen, bedrijfs- en staatsobligaties en valuta’s. Pictet Asset Management onderscheidt zich met themafondsen die inspelen op veranderingen zoals vergrijzing, klimaatverandering en bevolkingsgroei.

Pictet Asset Management maakt deel uit van de Pictet Group, een dienstverlener op het gebied van beleggingen die vermogensbeheer, asset-management en aanverwante diensten aanbiedt. De Pictet Group is eigendom van zes partners die het bedrijf ook leiden, werd in 1805 in het Zwitserse Genève opgericht en heeft momenteel ruim 4.000 medewerkers in dienst.

Schroders is een onafhankelijke, gespecialiseerde vermogensbeheerder met meer dan 200 jaar ervaring op de beleggingsmarkten. In 1804 vertrok Johann Heinrich Schröder vanuit Hamburg naar Londen en bouwde het toenmalige handelsbedrijf van de koopmansfamilie Schröder (een naam die in 1957 werd veranderd in Schroder) uit tot een gerenom­meerde, zelfstandige handels- en investeringsbank.

Een bank die 200 jaar lang bedrijven, overheden en de handel financierde in het Britse Rijk. In 2000 zijn de investeringsbank activiteiten verkocht en sindsdien richt Schroders zich volledig op vermogensbeheer. Schroders is genoteerd aan de London Stock Exchange en beschikt over een zeer solide balans en een stabiele eigendomsstructuur (47% van de stemgerechtigde aandelen is in bezit van de familie Schroder).

Think ETF’s is de eerste Nederlandse aanbieder van Exchange Traded Funds (ETF’s), ofwel indextrackers. Think ETF’s is in 2009 opgericht en is sinds 2010 een 60% dochter van BinckBank. Andere aandeelhouders zijn FlowTraders (24%) en de huidige directie (16%).

Think ETF’s maakt hoogwaardige Exchange Traded Funds (ETF’s) tegen lage kosten. Think ETF’s beheert op dit moment meer dan 1,5 miljard euro verdeeld over 14 verschillende ETF’s. Think staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Andere events