terug naar alle events

Nederland is rijk, en dat willen we graag zo houden

Standup Economics Festival: want economie is te belangrijk om geen grappen over te maken

Zondag 6 oktober 2019
Blijf op de hoogte
Delen

Verslag

Geef toe, er zijn maar weinig plekken op de wereld waar mensen het beter hebben dan in Nederland. Ons prototype Eerste Wereldland voelt – voor het merendeel van de bevolking – al generaties lang heel comfortabel. Toch is die welvaart niet vanzelfsprekend. Hoe zorgt onze minister Eric Wiebes ervoor dat we rijk blijven?

Lees meer

Line-up

Raoul Heertje

Cabaretier

Bracht standup comedy naar Nederland. Treedt op in Nederland, de VS en UK. Auteur, columnist en tv-maker.

Roelof Salomons

Hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen

Hoogleraar Beleggingstheorie en Vermogensbeheer en hoofdstrateeg bij Van Lanschot Kempen.

Pieter Gautier

Hoogleraar aan de VU Amsterdam

Hoogleraar algemene economie, publiceerde in diverse top-5 tijdschriften.

Bas Jacobs

Hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam

Hoogleraar economie en overheidsfinanciën met veel belangstelling voor economisch beleid.

Programma

zaal open
start show
einde
Standup Economics Festival in het kort

Het Financieele Dagblad en Comedy Central presenteren de eerste editie van het festival Standup Economics, waar economie en comedy samen komen. Op 6 podia in de binnenstad van Groningen leggen comedians Jörgen Raymann en Tex de Wit het vuur aan de schenen van bekende economen als Heleen Mees en minister Eric Wiebes. Samen maken zij grote economische onderwerpen inzichtelijk met scherpte en humor. Geen onderwerp wordt geschuwd.

Wie, wat, waar?

Standup Economics is een initiatief van Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, economenvakblad ESB en Viacom’s Comedy Central, in samenwerking met verzekeraar a.s.r. De eerste editie van dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Groningse instituten Alfa-college, Hanzehogeschool, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de Gemeente en de Provincie Groningen. Het festival vindt elk jaar in een andere stad in Nederland plaats.

Locatie

VERA

Oosterstraat 44, 9711 NV Groningen

Plan uw route

In totaal worden er 12 verschillende shows in 6 verschillende venues gehouden. De venues bevinden zich op loopafstand van elkaar.

Poppodium VERA is gevestigd in een van de oudste panden van Groningen. Op 6 oktober houdt Raoul Heertje hier twee shows.

Bereikbaarheid VERA:
Er zijn fietsenvakken aan de voorkant en er is een bewaakte (gratis) fietsenstalling aan de achterkant (Peperstraat 35).

OV
Vanaf station Groningen stoppen meerdere bussen bij haltes Zuiderdiep of Grote Markt. Voor een volledig overzicht van de vertrektijden van en naar station Groningen klik hier. Voor bustijden, klik hier.

Parkeren
Er zijn verschillende parkeergarages in de buurt, bijvoorbeeld Q-Park Rademarkt en De Oostpoort.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

 

Bij a.s.r. doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij.  En hoe meer mensen en bedrijven dat ook doen hoe beter dat is. Dit is de tijd van doen.

Andere events