terug naar alle events

Privacy en Arbeidsmarkt

Nationaal debat

Dinsdag 6 maart 2018
Volg FD BNR LIVE
Delen
Mede mogelijk gemaakt door:

Verslag

25 mei is een belangrijke dag voor het Nederlandse bedrijfsleven. Vanaf die dag worden de nieuwe privacyregels van de Algemene Verordening Gevevensbescherming (AVG) nageleefd.

De AVG heeft ook flinke gevolgen voor de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld voor het aannemen en inlenen van professionals. En dat leidt tot zenuwen op menig afdeling personeelszaken in Nederland, bleek bij het Nationale Debat Privacy en Arbeidsmarkt op dinsdag 6 maart in café-restaurant Dauphine.

Twitter Ads info and privacy

Een kleine steekproef in de zaal leert dat geen van de aanwezige bedrijven al helemaal klaar is voor handhaving van de AVG. Bijna vier op de tien bedrijven zegt de deadline van 25 mei te gaan halen, maar bij het grootste deel van de aanwezigen is dat nog maar de vraag.

Zorgen

Moeten zij zich zorgen maken? ‘Dat hangt ervan af’, nuanceert Aleid Wolfsen. Als voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens is hij straks verantwoordelijk voor de handhaving van de wet. Met zijn collega’s bepaalt hij welke bedrijven boetes krijgen opgelegd voor het niet voldoen aan de regelgeving.

‘Je moet je onrustig maken als je het op dit moment al niet zo nauw neemt met de Wet bescherming persoonsgegevens. Die wet geldt nu, en als je keurig volgens die wet werkt, dan is het puntjes op de i zetten in relatie tot de AVG. Als je dacht: die Wet bescherming persoonsgegevens, dat zal allemaal wel. Dan heb je een serieuze kwestie.’

Behoorlijkheidsnorm

Wat die puntjes op de i concreet inhouden, is niet voor iedereen duidelijk. Het blijft wat vaag welke gegevens je mag verzamelen, zegt Jaap-Henk Hoepman, wetenschappelijk directeur van het Privacy & Identity Lab. Hij legt uit dat bedrijven moeten aangeven met welk doel ze gegevens verzamelen. De verzamelde gegevens moeten in verhouding staan tot dat doel. ‘Maar hoe ga je bepalen of een doel legitiem is?’

‘Gegevens moeten rechtmatig, transparant, proportioneel, maar vooral ook behoorlijk worden verwerkt’, stelt zijn tafelgenoot Jeroen Terstegge, voorzitter van de Privacycommissie van VNO-NCW en MKB-Nederland. ‘Het gaat over wat maatschappelijk behoorlijk is. Dat bepaalt in eerste instantie het bedrijf dat een zogenoemde “privacy impact assessment” doet. In tweede instantie is dat de toezichthouder, als die het daar niet mee eens is. En in derde instantie de rechter.’

Hoepman: ‘Hier is het probleem geschetst. Nu moeten goede kaders gesteld worden: wanneer is iets behoorlijk? Want de kracht of de zwakte van de AVG zal afhangen van waar je die grens legt.’

Ziekte

Aleid Wolfsen reageert: ‘Veel hangt weer af van het type werk dat je doet.’ Dan, concreter: ‘Geboorte, rekeningnummer en burgerservicenummer mag je vragen van je personeel, want dat is nodig voor de salarisadministratie.’ Maar bij medische gegevens ligt een grens. ‘Want de werkgever is niet de dokter.’

Daarmee snijdt hij een gevoelig punt aan. ‘Wij hebben de verplichting om te zorgen dat medewerkers die ziek worden zo snel mogelijk weer aan het werk zijn’, zegt een ondernemer in de zaal. ‘We vinden het belangrijk te weten wat er aan de hand is, om in te schatten hoe zwaar iemand belast kan worden. Maar dat mogen we dus niet vragen. Hoe moeten we dat oplossen?’

Een duidelijk antwoord blijft uit. Dat zit ook Jeroen Terstegge dwars, van werkgeversorganisatie VNO-NCW. ‘Eigenlijk willen wij dat de minister van Sociale Zaken hiermee aan de slag gaat, maar die verwijst naar de Autoriteit Persoonsgegevens. Ik zou graag samen met Aleid Wolfsen naar de minister gaan om hierover te spreken.’

Wolfsen, formeel wetgevingsadviseur als voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, doet een voorzichtige toezegging: ‘Dat kan zeker, als dat nodig is en er onduidelijkheid blijft.’

Kans

Hoewel het belangrijk is om precies te weten wat er onder de AVG is toegestaan, moeten bedrijven niet te vergeten dat de nieuwe privacyregels ook grote kansen bieden, vindt Hans Bos, national technology officer bij Microsoft Nederland. ‘Schiet niet in een kramp’, is zijn advies. ‘Want als je het hebt over goed werkgeverschap… je hield toch altijd al rekening met de privacysfeer van je medewerkers? Er blijven heel veel mogelijkheden om te innoveren, maar wel met gezond verstand.’

Floris van den Dool, directeur Information Security bij Accenture, vindt dat ook. Hij wijst op de digitalisering die bedrijven doorvoeren in hun relatie met klanten, leveranciers en werknemers. Om die digitalisering in goede banen te leiden is vertrouwen van alle betrokkenen van fundamenteel belang, stelt Van den Dool. ‘Ik denk dat deze wetgeving kan helpen bij die “digital trust”. Dat gaat je in staat stellen om die digitalisering verder door te voeren.’

Opleiding personeel

Yvette van Gemerden noemt nog een ander punt waarop HR-directeuren een grote rol spelen bij het voldoen aan de AVG. Want bij het kennisniveau van werknemers gaat het volgens haar vaak mis. ‘Als zij niet goed op de hoogte zijn van wat ze moeten doen, bijvoorbeeld in het geval van een datalek, dan gaat het fout.’ Een goede training van de werknemers is dus van belang. ‘Niet alleen nu, maar ook na 25 mei.’

Lees meer
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Luister het debat terug Delen

Sprekers

Aleid Wolfsen

Voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens

Voormalig Tweede Kamerlid voor de PvdA (2002-2008) en burgemeester van Utrecht (2008-2013).

Jeroen Terstegge

Voorzitter Commissie Privacy Werkgevers

Partner en Principal Consultant bij Privacy Management Partners. In 2006 ontving hij de prestigieuze IAPP Privacy Innovation Award.

Yvette van Gemerden

Partner Legal Services bij PwC

Expert privacyrecht, geeft strategisch internationaal advies. Sinds 2014 bij PwC. Eerder was zij werkzaam in de advocatuur.

Jaap-Henk Hoepman

Hoogleraar privacy Radboud University

Wetenschapper op het gebied van privacy en internetbeveiliging. Schrijft ook columns voor Het Financieele Dagblad.

Floris van den Dool

Managing director Information Security bij Accenture

Verantwoordelijk voor de regio’s Europa, Afrika en Latijns-Amerika en parttime docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Rens de Jong

Presentator, journalist, dagvoorzitter

Presentator BNR Nieuwsradio en RTL Z. Gespecialiseerd in innovatie, ondernemerschap en human capital.

Programma

registratie & ontvangst

Registratie & ontvangst met koffie en thee

inhoudelijk programma

Wie is er klaar voor de nieuwe AVG? Moderator Rens de Jong gaat in gesprek met Aleid Wolfsen, Yvette van Gemerden, Jaap-Henk Hoepman, Jeroen Terstegge en het publiek.

netwerkborrel

Graag nodigen we u uit om onder het genot van een drankje na te praten over het debat.

einde
Voor wie?

Met het Nationaal debat Privacy en Arbeidsmarkt richten we ons met name op de (HR) directeur, HR manager of privacy officer/jurist verantwoordelijk voor externe inhuur van personeel.

Indien u niet binnen deze doelgroep valt, zullen we u na uw aanmelding in eerste instantie op een wachtlijst plaatsen. U verneemt zo spoedig mogelijk of we een plek voor u kunnen reserveren.

Locatie

BNR auditorium Dauphine

Prins Bernhardplein 173, 1097 BL Amsterdam

Plan uw route

Het BNR auditorium bevindt zich in café-restaurant Dauphine. Dauphine ligt direct tegenover NS-station Amsterdam Amstel en is dus uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Er is een parkeergarage (betaald parkeren), maar vol=vol.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

Brainnet is een onafhankelijke Managed Service Provider. Sinds 1996 helpt Brainnet organisaties bij het zoeken, vinden en selecteren van interim professionals, de inrichting van  inhuurprocessen en het managen en beheren van contracten.