terug naar alle events

Komt een cabaretier bij de minister…

Standup Economics Festival: want economie is te belangrijk om geen grappen over te maken

Zondag 6 oktober 2019
Blijf op de hoogte
Delen

Verslag

Jörgen Raymann gaat in gesprek met de Minister van Economische Zaken en Klimaat, Eric Wiebes. Hij deelt zijn liefde voor economie en vertelt wat het betekent als je verantwoordelijk bent voor de Nederlandse economie. Hoe besluiten over de hoogte van de belasting tot stand komen of de zorgtoeslag van je oma wordt bepaald.

Lees meer

Line-up

Jörgen Raymann

Cabaretier, consultant, dagvoorzitter en presentator

Wekelijks te horen op BNR Nieuwsradio. Mede-eigenaar van Men at Work TV Produkties (2009), van o.a. ‘De Dinoshow’ en ‘Raymann is Laat’.

Eric Wiebes

Minister van Economische Zaken en Klimaat

Politicus en VVD-er. Minister in het kabinet Rutte III en staatssecretaris van Financiën in het kabinet Rutte II.

Programma

zaal open
start show
einde
Standup Economics Festival in het kort

Het Financieele Dagblad en Comedy Central presenteren de eerste editie van het festival Standup Economics, waar economie en comedy samen komen. Op 6 podia in de binnenstad van Groningen leggen comedians Jörgen Raymann en Tex de Wit het vuur aan de schenen van bekende economen als Heleen Mees en minister Eric Wiebes. Samen maken zij grote economische onderwerpen inzichtelijk met scherpte en humor. Geen onderwerp wordt geschuwd.

Wie, wat, waar?

Standup Economics is een initiatief van Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, economenvakblad ESB en Viacom’s Comedy Central, in samenwerking met verzekeraar a.s.r. De eerste editie van dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Groningse instituten Alfa-college, Hanzehogeschool, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de Gemeente en de Provincie Groningen. Het festival vindt elk jaar in een andere stad in Nederland plaats.

Locatie

Grand Theatre

Grote Markt 35, 9711 LV Groningen

Plan uw route

Het Grand Theatre is het hoofdpodium van het Standup Economics Festival. In dit eigenzinnige en baanbrekende theater worden maar liefst vier shows gehouden. Er zit altijd minimaal een half uur tussen de verschillende shows en de venues zitten op loopafstand van elkaar.

Partners

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

 

Bij a.s.r. doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij.  En hoe meer mensen en bedrijven dat ook doen hoe beter dat is. Dit is de tijd van doen.

Andere events