terug naar alle events

Iedereen houdt van doekoe. Toch?

Standup Economics Festival: Economie is te belangrijk om geen grappen over te maken

Zondag 6 oktober 2019
Blijf op de hoogte
Delen

Verslag

Wat gebeurt er in je hoofd als je ineens à la Dagobert Duck zwemt in de poen? Of juist alles kwijt bent en onder een brug komt te wonen? Geld is een vaag sociaal construct dat iedereen anders interpreteert. Maakt geld gelukkig, of is mo’ money, mo’ problems? Of ligt het er echt alleen maar aan of je schoonbroer in een dikkere auto rijdt? Wat zegt de theorie? De wetenschap? De persoonlijke ervaring van Jörgen Raymann? En, wat denk jij?

Lees meer

Line-up

Jörgen Raymann

Cabaretier, consultant, dagvoorzitter en presentator

Wekelijks te horen op BNR Nieuwsradio. Mede-eigenaar van Men at Work TV Produkties (2009), van o.a. ‘De Dinoshow’ en ‘Raymann is Laat’.

Sabine Barthel

Vermogensregisseur en oprichter van Krijtstreep

Ze begeleidt zeer vermogende en ondernemende families en executives. Gespecialiseerd in vraagstukken rondom plotselinge rijkdom, oftewel “sudden wealth”.

Ad Kil

Emeritus Hoogleraar bij Nyenrode Business Universiteit

Gespecialiseerd in research didactiek voor professionals. Geestelijk vader van het Excel-programma KODANI, muzikant en keramist.

André van Hoorn

Universitair docent aan de Radboud Universiteit

Econoom en als universitair docent verbonden aan de sectie Economie en Bedrijfseconomie van de Radboud Universiteit.

Programma

zaal open
start show
einde
Standup Economics Festival in het kort

Het Financieele Dagblad en Comedy Central presenteren de eerste editie van het festival Standup Economics, waar economie en comedy samen komen. Op 6 podia in de binnenstad van Groningen leggen comedians Jörgen Raymann en Tex de Wit het vuur aan de schenen van bekende economen als Heleen Mees en minister Eric Wiebes. Samen maken zij grote economische onderwerpen inzichtelijk met scherpte en humor. Geen onderwerp wordt geschuwd.

Wie, wat, waar?

Standup Economics is een initiatief van Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, economenvakblad ESB en Viacom’s Comedy Central, in samenwerking met verzekeraar a.s.r. De eerste editie van dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Groningse instituten Alfa-college, Hanzehogeschool, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de Gemeente en de Provincie Groningen. Het festival vindt elk jaar in een andere stad in Nederland plaats.

Locatie

Grand Theatre

Grote Markt 35, 9711 LV Groningen

Plan uw route

Het Grand Theatre is het hoofdpodium van het Standup Economics festival. In dit eigenzinnige en baanbrekende teater worden maar liefst vier shows gehouden. In totaal worden er 12 verschillende shows in 6 verschillende venues gehouden. De venues bevinden zich op loopafstand van elkaar.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

 

Bij a.s.r. doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij.  En hoe meer mensen en bedrijven dat ook doen hoe beter dat is. Dit is de tijd van doen.

Andere events