terug naar alle events

Hup Kapitalisme Hup!

Standup Economics Festival: want economie is te belangrijk om geen grappen over te maken

Zondag 6 oktober 2019
https://twitter.com/standupeconomic
Delen

Verslag

Welvaart die blijft kleven bij een klein groepje aan de top. Een mokkende middenklasse. De natuur die wordt beroofd van al zijn rijkdommen. Heeft het kapitalisme zijn beste tijd gehad? Discussieer mee met econoom Bas Jacobs en politiek filosoof Edwin van de Haar.

 

Lees meer

Line-up

Tex de Wit

Cabaretier bij Toomler/televisiepresentator

Stand-up cabaretier. Schrijver/reporter bij Zondag met Lubach. Presentator van het satirische sportprogramma Makkelijk Scoren.

Bas Jacobs

Hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam

Hoogleraar economie en overheidsfinanciën met veel belangstelling voor economisch beleid.

Edwin van de Haar

Politiek filosoof

Onafhankelijke geleerde gespecialiseerd in de liberale traditie in de internationale politiek. Visiting lecturer in binnen- en buitenland.

Programma

zaal open
start show
einde
Standup Economics Festival in het kort

Het Financieele Dagblad en Comedy Central presenteren de eerste editie van het festival Standup Economics, waar economie en comedy samen komen. Op 6 podia in de binnenstad van Groningen leggen comedians Jörgen Raymann en Tex de Wit het vuur aan de schenen van bekende economen als Heleen Mees en minister Eric Wiebes. Samen maken zij grote economische onderwerpen inzichtelijk met scherpte en humor. Geen onderwerp wordt geschuwd.

Wie, wat, waar?

Standup Economics is een initiatief van Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, economenvakblad ESB en Viacom’s Comedy Central, in samenwerking met verzekeraar a.s.r. De eerste editie van dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Groningse instituten Alfa-college, Hanzehogeschool, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de Gemeente en de Provincie Groningen. Het festival vindt elk jaar in een andere stad in Nederland plaats.

Locatie

De Puddingfabriek

Viaductstraat 3-3, 9725 BG Groningen

Plan uw route

In totaal worden er 12 verschillende shows in 6 verschillende venues gehouden. De venues bevinden zich op loopafstand van elkaar.

De Puddingfabriek is een voormalige fabriekshal die vlak achter het centraal station ligt. Tex de Wit host hier twee shows voor het Standup Economics Festival.

Route en parkeren

Op zondag is het gratis parkeren rond De Puddingfabriek. Parkeren kan tevens op het parkeerterrein aan de Zaanstraat. Houd er rekening mee dat hier alleen contant afgerekend kan worden. De loopafstand bedraagt ongeveer 8 minuten tot de Puddingfabriek.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

 

Bij a.s.r. doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij.  En hoe meer mensen en bedrijven dat ook doen hoe beter dat is. Dit is de tijd van doen.

Andere events