terug naar alle events

Groningen gaat hard

Standup Economics Festival: want economie is te belangrijk om geen grappen over te maken

Zondag 6 oktober 2019
vanaf € 5
Aanmelden voor dit event
Zet in agenda Blijf op de hoogte Delen
Mede mogelijk gemaakt door:

Over dit event

De werkgelegenheid in Groningen neemt snel toe, sneller nog dan het landelijke gemiddelde. Wat is nodig om de aantrekkende economie in dit deel van ons land vast te houden en – liever nog – verder te laten groeien?

Lees meer

Line-up

Anne Neuteboom

Cabaretier

Winnares van de 50ste editie van het cabaretfestival Cameretten. Treedt nu op met haar tweede voorstelling ‘Kijk haar gaan’.

Karel Jan Alsem

Lector Marketing HanzeHogeschool Groningen

Tevens docent marketing aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen.

Patrick Brouns

Gedeputeerde Staten Provincie Groningen

Statenlid namens het CDA. Heeft in zijn portefeuille o.a. economische zaken, financiën en toezicht gemeentefinanciën.

Barbara Risselada

Directeur-bestuurder van Marketing Groningen

Werkt sinds 2009 bij Marketing Groningen. Verantwoordelijk voor de city- en regiomarketing voor stad en provincie Groningen

Paul de Rook

Wethouder Economische Zaken gemeente Groningen

Wethouder voor D66 in de gemeente Groningen. Verantwoordelijk voor o.a. Financiën, Economie & Innovatie, Marktwezen en Internationale Handel & Samenwerking.

Mark Vletter

Oprichter van Voys

Belangrijkste rollen: de toekomststrategie en zorgen dat collega’s het naar hun zin hebben in en op het werk.

Programma

zaal open
start show
einde
Standup Economics Festival in het kort

Het Financieele Dagblad en Comedy Central presenteren de eerste editie van het festival Standup Economics, waar economie en comedy samen komen. Op 6 podia in de binnenstad van Groningen leggen comedians Jörgen Raymann en Tex de Wit het vuur aan de schenen van bekende economen als Heleen Mees en minister Eric Wiebes. Samen maken zij grote economische onderwerpen inzichtelijk met scherpte en humor. Geen onderwerp wordt geschuwd.

Wie, wat, waar?

Standup Economics is een initiatief van Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, economenvakblad ESB en Viacom’s Comedy Central, in samenwerking met verzekeraar a.s.r. De eerste editie van dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Groningse instituten Alfa-college, Hanzehogeschool, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de Gemeente en de Provincie Groningen. Het festival vindt elk jaar in een andere stad in Nederland plaats.

Locatie

Brouwerij Martinus

Kostersgang 32-34, 9711 CX Groningen

Plan uw route

In totaal worden er 12 verschillende shows in 6 verschillende venues gehouden. De venues bevinden zich op loopafstand van elkaar.

Brouwerij Martinus is een brouwerij, proeflokaal, restaurant en winkel in de binnenstad van Groningen. Het ligt vlakbij de Grote Markt. Tijdens het Standup Economics Festival neemt Anne Neuteboom er met twee verschillende shows de vloer.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

 

Bij a.s.r. doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij.  En hoe meer mensen en bedrijven dat ook doen hoe beter dat is. Dit is de tijd van doen.

Andere events