terug naar alle events

FD Young Circle – goed doen

Donderdag 29 november 2018
Volg FD BNR LIVE
Delen

Verslag

Het werken aan een betere wereld wordt steeds belangrijker voor hedendaagse leiders en beslissers. En dat terwijl deze groep mensen vaak al een overvolle agenda heeft. Toch geloven zij dat het werken aan vooruitgang voor de hele wereld hoort bij het werk dat zij doen, juíst wanneer zij in functie zijn. Ze voelen zich tegenwoordig niet alleen verantwoordelijk voor het succes van de organisatie, het reikt veel verder. Dit soort bestuurders is betrokken bij stakeholders, maatschappij en milieu.

Verantwoordelijkheid

Belangrijke drijfveer om hieraan te werken, komt van het World Economic Forum, de ledenorganisatie waar de 1.000 meest vooraanstaande en invloedrijke bedrijven lid van zijn. De leden, en de vele organisaties in navolging daarvan, werken met zijn allen aan slechts één doel: gezamenlijk de wereld verbeteren (Improve the state of the world). Voor iedereen. En dat betekent: tot actie moeten overgaan en derden aansteken hetzelfde te doen.

Dat beslissers hun nek moeten durven uitsteken blijkt ook uit de Vertrouwensbarometer van Edelman. Het internationale PR bureau bevraagt het publiek uit 28 landen elk jaar naar het vertrouwen in vier instituties: overheden, media, NGO’s en het bedrijfsleven. Van het publiek zegt 64% dat CEO’s verandering moeten inzetten en vooral niet moeten wachten tot de overheid een go geeft: “They want CEOs to take the lead and speak out on important issues beyond business.”

Verantwoordelijkheid nemen hoort er bij. Juist wanneer je in functie bent, want dan kan je aan de knoppen draaien, invloed uitoefenen en mensen meenemen. Maar hoe neem je die verantwoordelijkheid in de breedste zin van het woord? Hoe valt het te combineren met je werk en past het binnen de bedrijfsstrategie, waar ‘verantwoordelijkheid in de breedste zin van het woord’ wellicht niet is vastgelegd? Hoe past het binnen het DNA van het bedrijf? En wat als het tegenvalt? Hoe ver ben je bereid te gaan? Wat wordt er opgeofferd? Als het niet lukt, stap je dan over om je idealen te bereiken?

Tijdens de FD Young Circle bespreken we de zin en onzin van verantwoordelijkheid nemen door leiders en beslissers.

 

Lees meer

Moderator

Rens de Jong

Presentator, journalist, dagvoorzitter

Presentator BNR Nieuwsradio en RTL Z. Gespecialiseerd in innovatie, ondernemerschap en human capital.

Sprekers

Wieteke Beerepoot

COO Edelman Benelux

Communicatiespecialist en crisisexpert. Werkte eerst als communicatie consulente en sinds 2007 bij PR- en communicatiebedrijf Edelman

Albert-Jan Postma

Serie ondernemer en oprichter Freia Groep

Postma heeft WakaWaka overgenomen toen het in juni failliet ging. Tevens is hij oprichter van het opleidingsbedrijf Freia Groep

Hicham Sabir

Innovation Manager bij Signify

Sabir is lid van Global Shapers, de jongerentak van het World Economic Forum, en president bij ShelterTech, dat technische oplossingen aanbiedt aan daklozen

Ron Steenkuijl

Directeur Corporate Affairs bij ADG dienstengroep, initiatiefnemer fiKks

Steenkuijl richtte in 2017 fiKks op, een schuldenplatform dat mensen helpt met hun geldzaken voordat het geldzorgen zijn

Word lid van Young Circle Delen

Programma

ontvangst
start diner-sessie

Tijdens het diner worden keynotes afgewisseld met ronde tafelgesprekken.

koffie & netwerken
einde
Voor wie?

FD Young Circle is een exclusief netwerk van Het Financieele Dagblad waarbij jonge leiders uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap regelmatig met elkaar in gesprek gaan over hoe Nederland een gezond groeipad kan vinden én behouden.

FD Young Circle is een initiatief van Het Financieele Dagblad in samenwerking met kennispartner A.T. Kearney.

Meer informatie over FD Young Circle kunt u opvragen bij Titia te Dorsthorst (Titia.te.Dorsthorst@fdmediagroep.nl)

Locatie

FD auditorium Dauphine

Prins Bernhardplein 175, 1097 BL Amsterdam

Plan uw route

Café-restaurant Dauphine ligt direct tegenover NS-station Amsterdam Amstel en is dus uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Er is een parkeergarage (betaald parkeren), maar vol=vol.

Kennispartner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partner

FD Young Circle is een initiatief van Het Financieele Dagblad in samenwerking met kennispartner A.T. Kearney.

A.T. Kearney is één van de vier wereldwijd opererende Strategy Consultants, met een leidende positie op het vlak waar strategie en operations elkaar raken. Sinds 1926 helpen we onze opdrachtgevers in het nemen van de beste beslissingen voor hun organisatie. We creëren samen met hen het draagvlak voor een besluit. Dit is wat ieder van ons binnen A.T. Kearney drijft, want de kracht van een uitmuntende analyse groeit, wanneer iedereen hem in een organisatie omarmt.

Andere events