terug naar alle events

FD Young Circle

Jonge denkers en het klimaatakkoord

Donderdag 7 juni 2018
exclusief voor leden
Aanmelden voor dit event
Zet in agenda Volg FD BNR LIVE Delen
Mede mogelijk gemaakt door:

Over dit event

Het kabinet heeft het startschot gegeven voor het klimaatakkoord. Het doel is om deze zomer tot afspraken op hoofdlijnen te komen over de wijze waarop Nederland de CO2-uitstoot met 49% terugdringt in 2030. Hoe kunnen toekomstige leiders het voortouw nemen om de energietransitie te versnellen?

De energietransitie komt dus met volle snelheid op iedereen af en de tijd van vrijblijvende afspraken is écht voorbij. Zo roept de bouwsector nu al om een verbod op gasaansluitingen in nieuwbouwwoningen per 2019. Moet alle stroom van Schiphol voor 2020 ‘groen’ zijn. En kunnen nieuw bedrijven zich allen in Amsterdam vestigen als ze beschikken over een duurzaam stempel.

Slagvaardig

Voor de top van ondernemend Nederland is het niet altijd makkelijk om grote slagen te maken op dit vlak. Hoe kunnen toekomstige leiders het voortouw nemen? Op donderdag 7 juni bespreken we samen met een groep van bijzondere duurzame pioniers welke maatregelen er nodig zijn, hoe bedrijven en belangenorganisaties er samen uit moeten komen, maar ook welk kostenplaatje hieraan hangt voor iedereen. Moeten er bijvoorbeeld nog meer vormen van beprijzing komen zoals we eerder zagen bij plastic tasjes? En met welke maatregelen kunnen we als jonge, frisse denkers een verschil maken? Wat wordt jouw aandeel in deze gezamenlijke megaklus?

Exlcusief voor leden van het FD Young Circle netwerk

Deze bijeenkomst is exclusief toegankelijk voor leden van het FD Young Circle netwerk, een besloten netwerk van Het Financieele Dagblad waarbij jonge leiders uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap regelmatig met elkaar in gesprek gaan over hoe Nederland een gezond groeipad kan vinden én behouden. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap van de FD Young Circle. 

Lees meer
Foto: Sander Nieuwenhuys
Foto: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys

Sprekers

Nick van Bree

Bestuurslid Politiek bij de Jonge Klimaatbeweging

De Jonge Klimaatbeweging verenigt jongerenorganisaties om het klimaat- en duurzaamheidsbeleid te beïnvloeden. Hij studeert politieke filosofie.

Moderator

Rens de Jong

Presentator, journalist, dagvoorzitter

Presentator BNR Nieuwsradio en RTL Z. Gespecialiseerd in innovatie, ondernemerschap en human capital.

Programma

ontvangst
start diner-sessie

Tijdens het diner worden keynotes afgewisseld met ronde tafelgesprekken. Centrale vraagstelling: hoe kunnen jonge denkers het voortouw nemen in de energietransitie.

koffie & netwerken
einde
Word lid van Young Circle Delen
Voor wie?

FD Young Circle is een exclusief netwerk van Het Financieele Dagblad waarbij jonge leiders uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap regelmatig met elkaar in gesprek gaan over hoe Nederland een gezond groeipad kan vinden én behouden.

Meer informatie over FD Young Circle kunt u opvragen bij Chantal Doezie (Chantal.Doezie@fdmediagroep.nl)

Locatie

FD auditorium Dauphine

Prins Bernhardplein 175, 1097 BL Amsterdam

Plan uw route

Café-restaurant Dauhine ligt direct tegenover NS-station Amsterdam Amstel en is dus uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Er is een parkeergarage (betaald parkeren), maar vol=vol.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

A.T. Kearney is één van de vier wereldwijd opererende Strategy Consultants, met een leidende positie op het vlak waar strategie en operations elkaar raken. Sinds 1926 helpen we onze opdrachtgevers in het nemen van de beste beslissingen voor hun organisatie. We creëren samen met hen het draagvlak voor een besluit. Dit is wat ieder van ons binnen A.T. Kearney drijft, want de kracht van een uitmuntende analyse groeit, wanneer iedereen hem in een organisatie omarmt.

Andere events