terug naar alle events

FD Young Circle – drugs

Work hard, play hard: drugsgebruik onder young professionals

Woensdag 27 november 2019
Volg FD BNR LIVE
Delen

Verslag

Drugsgebruik komt onder young professionals steeds vaker voor. Nederlanders behoren tot de grootste gebruikers van Europa als het gaat om synthetische drugs als XTC en amfetamine. En ook het cocaïnegebruik is in ons land relatief groot. Onder het motto van work hard, play hard wordt het gebruiken van pilletjes en lijntjes keurig in de agenda opgenomen. Inclusief een dagje om bij te komen.

Hoe normaal is drugsgebruik nu echt onder jonge, ambitieuze professionals? En wat zijn hiervan de gevolgen? Tijdens de FD Young Circle van woensdag 27 november duiken we hier diep op in met gebruikers, experts en politie.

We staan onder meer stil bij de werkwijzen van drugscriminelen en de omvang van de schaduweconomie. Ook kijken we naar de golfbewegingen in drugsgebruik: is er sprake van tijdelijke trend? Of is het gebruik onder eind-twintigers en begin-dertigers het nieuwe normaal en een goede voorspeller voor de toekomst?

We gaan in gesprek met onder anderen Max Daniel (portefeuillehouder drugs Nationale Politie), Ferry Goossens (directeur implementatie Trimbos Instituut), Ton Nabben (onderzoeker HvA, criminoloog) en Judith van Valkenhoef (onderzoeker Politieacademie). Rens de Jong modereert de bijeenkomst.

Over FD Young Circle

FD Young Circle is een exclusief netwerk van Het Financieele Dagblad waarbij jonge leiders uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap regelmatig met elkaar in gesprek gaan over hoe Nederland een gezond groeipad kan vinden én behouden. Het is een denktank voor jonge leiders met impact en ambitie en veelbelovende ondernemers. In informele sfeer worden discussies gevoerd met topbestuurders, politici, experts en gespecialiseerde FD journalisten.

De bijeenkomst is exclusief voor leden van het netwerk FD Young Circle. Algemene informatie over FD Young Circle kunt u opvragen bij Titia te Dorsthorst (Titia.te.Dorsthorst@fdmediagroep.nl)

Lees meer

Sprekers

Max Daniel

Portefeuillehouder Drugs bij de Nationale Politie

Was eerder Hoofd Operatiën, Programm Manager Organized Crime/Drugs en plaatsvervangend Korpschef regio Fyslan.

Ferry Goossens

Directeur van het Centrum voor Implementatie bij het Trimbos-instituut

Expert uitgaansdrugs en projectleider Uitgaan, Alcohol & Drugs, auteur van de Strategische Verkenning Uitgaandrugs 2015.

Ton Nabben

drugsonderzoeker en docent bij het Bonger Instituut voor Criminologie (UVA)

Criminoloog en onderzoeker naar jongerenculturen, drugsgebruik, drugsbeleid en criminaliseringsprocessen in het algemeen.

Judith van Valkenhoef

Onderzoeker bij Politieacademie

Onderzoeksthema: de lokale basis (bv de lokale inbedding van de politie, schaalvergroting en de sterkte van de basisteams).

Moderator

Rens de Jong

Presentator, journalist, dagvoorzitter

Presentator BNR Nieuwsradio en RTL Z. Gespecialiseerd in innovatie, ondernemerschap en human capital.

Programma

welkom en registratie
start dinersessie
after dinner drinks
einde
Voor wie?

FD Young Circle is een exclusief netwerk van Het Financieele Dagblad waarbij jonge leiders uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap regelmatig met elkaar in gesprek gaan over hoe Nederland een gezond groeipad kan vinden én behouden.

FD Young Circle is een initiatief van Het Financieele Dagblad in samenwerking met kennispartner A.T. Kearney.

Meer informatie over FD Young Circle kunt u opvragen bij Titia te Dorsthorst (Titia.te.Dorsthorst@fdmediagroep.nl)

Locatie

FD auditorium Dauphine

Prins Bernhardplein 175, 1097 BL Amsterdam

Plan uw route

Café-restaurant Dauphine ligt direct tegenover NS-station Amsterdam Amstel en is dus uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Er is een parkeergarage (betaald parkeren), maar vol=vol.

Kennispartner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

FD Young Circle is een initiatief van Het Financieele Dagblad in samenwerking met kennispartner A.T. Kearney.

A.T. Kearney is één van de vier wereldwijd opererende Strategy Consultants, met een leidende positie op het vlak waar strategie en operations elkaar raken. Sinds 1926 helpen we onze opdrachtgevers in het nemen van de beste beslissingen voor hun organisatie. We creëren samen met hen het draagvlak voor een besluit. Dit is wat ieder van ons binnen A.T. Kearney drijft, want de kracht van een uitmuntende analyse groeit, wanneer iedereen hem in een organisatie omarmt.

Andere events