terug naar alle events

FD Young Circle – verdeeldheid

Buiten de bubbel: Hoe brengen we de Nederlanders weer dichter tot elkaar?

Donderdag 20 juni 2019
Volg FD BNR LIVE
Delen

Verslag

De verkiezingen in Nederland laten steeds duidelijker zien dat ons land diep verdeeld is. Dat blijkt ook uit een recente publicatie van het Sociaal Cultureel Planbureau: maar liefst 75% van onze bevolking is bang voor toenemende polarisatie. We voelen spanningen tussen autochtonen en allochtonen, tussen arm en rijk en tussen hoger- en lager opgeleiden.

Zo groeit het gevoel van onbehagen, bij alle groepen in onze maatschappij. Hoe komt dit? Waarom snappen ‘we’ de ander zo slecht?

Bij de FD Young Circle bijeenkomst op donderdag 20 juni gaan we onder leiding van Rens de Jong in gesprek met de opiniemakers van buiten de ‘politiek-correcte bubbel’. Hoe zien zij de oorzaken van de verdeeldheid? Wat vinden zij de manieren om de Nederlanders dichter tot elkaar te brengen? Te gast is onder andere Bart Nijman, adjunct-hoofdredacteur van nieuws- en opiniewebsite GeenStijl.

Bij deze avond ga je ongetwijfeld verrassende inzichten opdoen. De bijeenkomst is exclusief voor leden van het netwerk FD Young Circle. Algemene informatie over FD Young Circle kunt u opvragen bij Titia te Dorsthorst (Titia.te.Dorsthorst@fdmediagroep.nl)

Lees meer
Word lid van Young Circle Delen

Sprekers en moderator

Bart Nijman

Adjunct-hoofdredacteur van GeenStijl

Adjunct-hoofdredacteur en blogger GeenStijl. Initiatiefnemer GeenPeil. Columnist bij Revu. Mede-eigenaar van GS Magenta BV.

Eddy Terstall

Filmregisseur en schrijver

Schreef en regisseerde meer dan 15 films, waaronder Simon (2004). Hij is sinds 2018 actief voor de politieke beweging ‘Vrij Links’.

Geerten Waling

Onderzoeker en docent bij de Universiteit Leiden

Historicus, auteur en onderzoeker ‘Politieke Legitimiteit’aan de Universiteit Leiden. Hij heeft een wekelijks column bij het tijdschrift Elsevier.

Rens de Jong

Presentator, journalist, dagvoorzitter

Presentator BNR Nieuwsradio en RTL Z. Gespecialiseerd in innovatie, ondernemerschap en human capital.

Programma

welkom en registratie
start dinersessie
after dinner drinks
einde
Voor wie?

FD Young Circle is een exclusief netwerk van Het Financieele Dagblad waarbij jonge leiders uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap regelmatig met elkaar in gesprek gaan over hoe Nederland een gezond groeipad kan vinden én behouden.

FD Young Circle is een initiatief van Het Financieele Dagblad in samenwerking met kennispartner A.T. Kearney.

Meer informatie over FD Young Circle kunt u opvragen bij Titia te Dorsthorst (Titia.te.Dorsthorst@fdmediagroep.nl)

Locatie

FD auditorium Dauphine

Prins Bernhardplein 175, 1097 BL Amsterdam

Plan uw route

Café-restaurant Dauphine ligt direct tegenover NS-station Amsterdam Amstel en is dus uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Er is een parkeergarage (betaald parkeren), maar vol=vol.

Kennispartner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

FD Young Circle is een initiatief van Het Financieele Dagblad in samenwerking met kennispartner A.T. Kearney.

A.T. Kearney is één van de vier wereldwijd opererende Strategy Consultants, met een leidende positie op het vlak waar strategie en operations elkaar raken. Sinds 1926 helpen we onze opdrachtgevers in het nemen van de beste beslissingen voor hun organisatie. We creëren samen met hen het draagvlak voor een besluit. Dit is wat ieder van ons binnen A.T. Kearney drijft, want de kracht van een uitmuntende analyse groeit, wanneer iedereen hem in een organisatie omarmt.

Andere events