terug naar alle events

FD Gazellen Zuid-Nederland 2018

Donderdag 8 november 2018
Volg FD BNR LIVE
Delen

Verslag

Acht keer eremetaal voor Brabantse ondernemers tijdens FD Gazellen Awards

Tijdens de uitreiking van de FD Gazellen Awards, regio Zuid op 8 november jl, gingen bijna alle vergulde Awards naar Brabantse ondernemingen. Van de negen Awards voor de snelste groeiers per omzetcategorie, waren er acht voor ondernemers uit Noord-Brabant. De FD Gazellen is de competitie voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland georganiseerd door het Financieele Dagblad.

Verspreid over Nederland zijn er 680 FD Gazellen geïdentificeerd. In totaal kregen 146 bedrijven in het Evoluon in Eindhoven de titel FD Gazelle uitgereikt als beloning voor hun bovengemiddelde groei. Het gaat om bedrijven uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg die ten minste 20% in omzet groeien over de afgelopen drie jaar.

  • Noord-Brabant levert met 114 FD Gazellen vrijwel het merendeel van de snelgroeiende bedrijven in Zuid-Nederland. In totaal levert Noord-Brabant 17% van alle FD Gazellen. Dat is bovengemiddeld, aangezien 15% van de Nederlandse bedrijven in die provincie is gevestigd.
  • Verder valt op dat bijna alle Zeeuwse FD Gazellen de titel al eerder in ontvangst hebben mogen nemen; Medisol is zelfs al voor het negende jaar op rij een FD Gazelle.
  • Voor Limburg geldt dat meer dan de helft van de FD Gazellen de titel al eerder mee naar huis heeft genomen. OTTO Work Force is de uitschieter en is voor de achtste keer FD Gazelle.

Jubileum-editie

“Het is dit jaar extra bijzonder om een FD Gazelle te zijn”, aldus hoofdredacteur Jan Bonjer van Het Financieele Dagblad. “We hebben het 15-jarig jubileum aangegrepen om de regels aan te scherpen en die maken het toetreden tot de selecte groep van FD Gazellen extra moeilijk.” Bonjer doelt daarmee op het verhogen van de ondergrens die geldt voor deelname. Naast de eis van de omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar, is nu een minimale omzet van €250.000 in het boekjaar 2015 vereist, tegenover €100.000 bij eerdere edities. Ook nieuw is dat winstgevendheid en personeelsgroei meewegen.

Van de 146 FD Gazellen hebben nog eens negen bedrijven een extra award uitgereikt gekregen, zij vormen de top 3 winnaars per omzetcategorie. Voor de regio Zuid zijn dat:

In de categorie ‘grote bedrijven’:
1. Goud voor TuinMaximaal.nl (Eindhoven)
2. Zilver voor McCoy & Partners (Eindhoven)
3. Brons voor ASK ROMEIN Bouw (Roosendaal)

In de categorie ‘middelgroot’:
1. Goud voor Grizzly New Marketing (Breda)
2. Zilver voor IntoAction (Eindhoven)
3. Brons voor BY-BAR (Breda)

In de categorie ‘kleine bedrijven’:
1. Werken in de Kempen (Hapert)
2. Zilver voor MOJEO (Maastricht)
3. Brons voor Table du Sud (Heeze)

De FD Gazellen worden dit jaar voor de 15e keer georganiseerd en zijn een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info. Hieronder een overzicht van de FD Gazellen uitreikingen in 2018:

Op dinsdag 11 december volgt bovendien de grande finale waarbij de landelijke prijzen, waaronder de FD Gazellen Oryx, worden uitgereikt. Deze bijeenkomst is exclusief voor genodigden.

FD Gazellen in 2017

Met een groei van 1400 procent was familiebedrijf Kernfarm de grootste groeier tijdens van de FD Gazellen Awards 2017. De Oryx, de onderscheiding voor de meest indrukwekkende groeiprestatie uit de lijst, was voor MessageBird, met eervolle vermeldingen voor NFP Groep en HerBo Groenleven. In 2017 werden er in totaal 755 Gazellen uitgereikt. In verband met het aanscherpen van de criteria is het niet de verwachting dat dit aantal in 2018 overtroffen zal worden. Meer weten over het project in 2017? Lees dan hier het Magazine FD Gazellen 2017.

Lees meer

Presentator

Hella Hueck

Journalist bij het Financieele Dagblad

Redacteur/verslaggever technologie en innovatie bij het Financieele Dagblad. Werkte o.a. als economieverslaggever en nieuwslezer bij RTLZ.

Programma

registratie

Ontvangst met een drankje & registratie

start programma

Uitgesplitst naar omzetcategorie worden de winnaars van de FD Gazellen Awards van een betreffende regio gehuldigd. Met een aantal winnaars gaan we in gesprek. Wat zijn volgens deze winnaars de belangrijke groeifactoren en wat kunnen de andere ondernemers van hun leren?

netwerkborrel

Afronding van het plenaire programma en napraten met de verschillende winnaars onder het genot van een drankje.

einde
Voor wie?

Tijdens de FD Gazellen Awards worden de Awards uitgereikt aan de grootste groeiers uit een regio. De feestelijke uitreikingen zijn vervlochten in een inhoudelijk programma waarbij het draait om ondernemerschap en succesvol zijn. De bijeenkomsten zijn specifiek bedoeld voor genomineerden en ambitieuze ondernemers.

Locatie

Evoluon

Noord Brabantlaan 1A, 5652 LA Eindhoven

Plan uw route

De uitreiking van de FD Gazellen Awards voor de regio Zuid-Nederland is op donderdag 8 november in Eindhoven.

Het Evoluon is uitstekend bereikbaar, gelegen in het hart van Brabant aan de A2. Vanaf de snelweg rijdt u rechtstreeks op het parkeerterrein met ruim 500 parkeerplaatsen, gelegen aan de rand van het centrum van Eindhoven. Treinreizigers zijn binnen 7 minuten vanaf Station Eindhoven voor de deur dankzij een OV-as naar Eindhoven Airport & Veldhoven. Hierover rijdt de innovatieve Phileas met hoge frequentie.

Klik hier voor de routebeschijving.

Initiatiefnemers

Het Financieele Dagblad is dé nieuws- en inspiratiebron die financieel-economische betekenis geeft aan ontwikkelingen in de wereld. Door zijn unieke positie in de markt spreekt het een selectieve doelgroep aan van ondernemende mensen, zowel zakelijk als privé. Waar het FD van maandag t/m vrijdag vooral op het zakelijk leven gericht is, biedt de zaterdageditie inspiratie en verdieping en treedt het binnen in het privédomein van de lezer.

Van data naar voorspellende klantinzichten. Op het internet is een grote hoeveelheid data beschikbaar en liggen bedrijfsgegevens voor het oprapen. Maar wat is de waarde daarvan als de context ontbreekt? Company.info brengt de juiste bedrijfsgegevens samen, structureert ze en maakt ze toegankelijk. Wij transformeren data naar uitgebreide en betrouwbare informatie, met nieuws en voorspellende inzichten over bedrijven en haar bestuurders.

Partners

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

DAS maakt het recht toegankelijk voor iedereen. Al ruim 50 jaar helpen we particulieren, bedrijven en overheden bij juridische conflicten. Daarnaast bieden we bedrijven en overheden financiële oplossingen op het terrein van creditmanagement, incasso en factoring. Met ongeveer 2.200 medewerkers in Nederland, verspreid over 27 vestigingen, behandelen we jaarlijks ruim 100.000 zaken in meer dan veertig rechtsgebieden en circa 2.000.000 incassovorderingen voor bedrijven.

ING is een wereldwijd actieve bank met een sterke Europese basis. ING heeft in Nederland ruim 8 miljoen particuliere klanten en meer dan 650.000 zakelijke klanten. De doelstelling van ING is om mensen in staat te stellen steeds een stap voorop te blijven lopen, zowel privé als zakelijk. De meer dan 51.000 werknemers van ING Bank bieden diensten op het gebied van particulier en zakelijk bankieren aan klanten in meer dan 40 landen.

Bestellen FD Gazellen Awards 2018

Tijdens de verschillende FD Gazellen bijeenkomsten, zijn de FD Gazellen Awards 2018 uitgereikt.
Was u niet in de gelegenheid om uw Award zelf op te halen, of wilt u meerdere exemplaren ontvangen, dan kunt u de FD Gazellen Awards 2018 hier bestellen.

De kosten voor een FD Gazelle Award bedragen € 84,50 per stuk. Wij zorgen er dan voor dat deze binnen drie werkdagen aangeboden wordt bij de post. Indien u de FD Gazelle Award zelf wilt ophalen bij de FD Mediagroep in Amsterdam, dan bedragen de kosten € 64,50 per stuk. De Award kan dan vanaf de volgende werkdag worden opgehaald.

Klik hier voor het bestellen van een FD Gazelle Award!

Andere events