terug naar alle events

FD Gazellen West-Nederland 2018

Dinsdag 6 november 2018
Volg FD BNR LIVE
Delen

Verslag

In de Haarlemse Stadsschouwburg Philharmonie kregen 287 bedrijven uit de regio West Nederland een FD Gazelle Award uitgereikt als beloning voor hun explosieve groei. Het gaat dan om bedrijven uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland die een omzetgroei van minimaal 20% in een periode van drie jaar lieten zien. 

Verspreid over heel Nederland zijn er voor 2018 680 FD Gazellen geïdentificeerd. Met 287 bedrijven is de regio West, net als voorgaande edities, de grootste leverancier van snelst groeiende bedrijven in Nederland. Van de 154 FD Gazellen uit Noord-Holland komt bijna twee derde uit Amsterdam. Zuid-Holland is met 120 FD Gazellen ook goed vertegenwoordigd; meer dan de helft komt uit Rotterdam en omstreken. 11 FD Gazellen komen uit Flevoland, daar telt één snelgroeiend bedrijf per 2.800 bedrijven. Dat komt redelijk overeen met het gemiddelde in heel Nederland. De verdeling tussen de drie provincies zie je ook terug in de verdeling van het edelmetaal: vier Amsterdamse ondernemingen en drie Rotterdamse ondernemingen ging naar huis als categoriewinnaar.

“Het is dit jaar extra bijzonder om een FD Gazelle te zijn”, aldus hoofdredacteur Jan Bonjer van Het Financieele Dagblad. “We hebben het 15-jarig jubileum aangegrepen om de regels aan te scherpen en die maken het toetreden tot de selecte groep van FD Gazellen extra moeilijk.”
Bonjer doelt daarmee op het verhogen van de ondergrens die geldt voor deelname. Naast de eis van de omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar, is nu een minimale omzet van €250.000 in het boekjaar 2015 vereist, tegenover €100.000 bij eerdere edities. Ook nieuw is dat winstgevendheid en personeelsgroei meewegen.

Van de 287 FD Gazellen hebben nog eens negen bedrijven een extra award uitgereikt gekregen, zij vormen de top 3 winnaars per omzetcategorie. Voor de regio West zijn dat:
In de categorie ‘grote bedrijven’:

  1. Goud voor Fintrex Groep (Rotterdam)
  2. Zilver voor Tony’s Chocolonely (Amsterdam)
  3. Brons voor Daan (Rotterdam).

In de categorie ‘middelgroot’:

  1. Goud voor Workstreampeople (Rotterdam)
  2. Zilver voor Mint Tower Capital (Amsterdam)
  3. Brons voor Dataplace (Alblasserdam)

In de categorie ‘kleine bedrijven’:

  1. Goud voor Stars and Stories (Sassenheim)
  2. Zilver voor Gladwell Academy (Amsterdam)
  3. Brons voor Xomnia Group (Amsterdam)

De FD Gazellen worden dit jaar voor de 15e keer georganiseerd en zijn een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info. Hieronder een overzicht van de FD Gazellen uitreikingen die nog volgen:

Op dinsdag 11 december volgt bovendien de grande finale waarbij de landelijke prijzen, waaronder de FD Gazellen Oryx, worden uitgereikt. Deze bijeenkomst is exclusief voor genodigden.

 

Lees meer

Presentator

Hella Hueck

Journalist bij het Financieele Dagblad

Redacteur/verslaggever technologie en innovatie bij het Financieele Dagblad. Werkte o.a. als economieverslaggever en nieuwslezer bij RTLZ.

Programma

registratie

Ontvangst met een drankje & registratie

start programma

Uitgesplitst naar omzetcategorie worden de winnaars van de FD Gazellen Awards van een betreffende regio gehuldigd. Met een aantal winnaars gaan we in gesprek. Wat zijn volgens deze winnaars de belangrijke groeifactoren en wat kunnen de andere ondernemers van hun leren?

netwerkborrel

Afronding van het plenaire programma en napraten met de verschillende winnaars onder het genot van een drankje.

einde
Voor wie?

Tijdens de FD Gazellen Awards worden de Awards uitgereikt aan de grootste groeiers uit een regio. De feestelijke uitreikingen zijn vervlochten in een inhoudelijk programma waarbij het draait om ondernemerschap en succesvol zijn. De bijeenkomsten zijn specifiek bedoeld voor genomineerden en ambitieuze ondernemers.

Locatie

Philharmonie

Lange Begijnestraat 11, 2011 HH Haarlem

Plan uw route

De uitreiking van de FD Gazellen Awards voor West-Nederland is op dinsdag 6 november in Haarlem.

In Haarlem zijn 5 parkeergarages met in totaal 2.900 parkeerplaatsen. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn De Kamp (De Witstraat 1), Raaks (Zijlvest 45) en De Appelaar ( Damstraat 12).

Het Station Haarlem bevindt zich op 10 minuten loopafstand. U vertrekt vanaf Stationsplein (centrumkant) richting de Grote Markt via de Jansweg.

Klik hier voor de gedetailleerde routebeschrijving.

Initiatiefnemers

Het Financieele Dagblad is dé nieuws- en inspiratiebron die financieel-economische betekenis geeft aan ontwikkelingen in de wereld. Door zijn unieke positie in de markt spreekt het een selectieve doelgroep aan van ondernemende mensen, zowel zakelijk als privé. Waar het FD van maandag t/m vrijdag vooral op het zakelijk leven gericht is, biedt de zaterdageditie inspiratie en verdieping en treedt het binnen in het privédomein van de lezer.

Van data naar voorspellende klantinzichten. Op het internet is een grote hoeveelheid data beschikbaar en liggen bedrijfsgegevens voor het oprapen. Maar wat is de waarde daarvan als de context ontbreekt? Company.info brengt de juiste bedrijfsgegevens samen, structureert ze en maakt ze toegankelijk. Wij transformeren data naar uitgebreide en betrouwbare informatie, met nieuws en voorspellende inzichten over bedrijven en haar bestuurders.

Partners

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

DAS maakt het recht toegankelijk voor iedereen. Al ruim 50 jaar helpen we particulieren, bedrijven en overheden bij juridische conflicten. Daarnaast bieden we bedrijven en overheden financiële oplossingen op het terrein van creditmanagement, incasso en factoring. Met ongeveer 2.200 medewerkers in Nederland, verspreid over 27 vestigingen, behandelen we jaarlijks ruim 100.000 zaken in meer dan veertig rechtsgebieden en circa 2.000.000 incassovorderingen voor bedrijven.

ING is een wereldwijd actieve bank met een sterke Europese basis. ING heeft in Nederland ruim 8 miljoen particuliere klanten en meer dan 650.000 zakelijke klanten. De doelstelling van ING is om mensen in staat te stellen steeds een stap voorop te blijven lopen, zowel privé als zakelijk. De meer dan 51.000 werknemers van ING Bank bieden diensten op het gebied van particulier en zakelijk bankieren aan klanten in meer dan 40 landen.

Bestellen FD Gazelle Awards 2018

Tijdens de verschillende FD Gazellen bijeenkomsten, zijn de FD Gazellen Awards 2018 uitgereikt.
Was u niet in de gelegenheid om uw Award zelf op te halen, of wilt u meerdere exemplaren ontvangen, dan kunt u de FD Gazellen Awards 2018 hier bestellen.

De kosten voor een FD Gazelle Award bedragen € 84,50 per stuk. Wij zorgen er dan voor dat deze binnen drie werkdagen aangeboden wordt bij de post. Indien u de FD Gazelle Award zelf wilt ophalen bij de FD Mediagroep in Amsterdam, dan bedragen de kosten € 64,50 per stuk. De Award kan dan vanaf de volgende werkdag worden opgehaald.

Klik hier voor het bestellen van een FD Gazelle Award!

Andere events