terug naar alle events

FD Gazellen Oost-Nederland

Dinsdag 13 november 2018
Volg FD BNR LIVE
Delen

Verslag

FD Gazellen Awards pakt goed uit voor Utrecht

Tijdens de 15e editie van de FD Gazellen, zijn in Apeldoorn 208 bedrijven beloond met een FD Gazelle. Met vijf podiumplaatsen voor Utrechtse bedrijven – Smartphonehoesjes.nl , Plat4mation, Capital Value, September Advies en Vergelijkgroep – is Utrecht een broedplaats voor snelgroeiende ondernemingen.

Verspreid over heel Nederland zijn er in 2018 680 FD Gazellen geïdentificeerd. In totaal kregen 208 bedrijven uit de regio Oost Nederland in Theater Orpheus in Apeldoorn een FD Gazelle Award uitgereikt, als beloning voor hun bovengemiddelde groei. Het gaat dan om bedrijven uit Utrecht, Overijssel en Gelderland die een omzetgroei van minimaal 20% in een periode van drie jaar lieten zien.

 • Met 105 FD Gazellen uit Utrecht is deze provincie verantwoordelijk voor 15% van alle FD Gazellen. Opvallend, aangezien slechts 8% van het totaal aantal bedrijven in Nederland in de provincie Utrecht is gevestigd.
 • Gelderland leverde dit jaar 55 bedrijven. Meer dan de helft van de Gelderse FD Gazellen heeft deze titel al eerder ontvangen. Het Nijmeegse bedrijf HostingXS spant de kroon met de zesde FD Gazelle-titel op rij.
 • Overijssel scoort bovengemiddeld qua dichtheid van het aantal FD Gazellen in de provincie. Met 49 FD Gazellen levert het 7% van de FD Gazellen. En dat terwijl het totaal aantal Overijsselse bedrijven, 6% van het Nederlandse bedrijfsleven uitmaakt. Bovendien vielen twee bedrijven uit die provincie extra in de prijzen: Zonneplan, leverancier van zonnepanelen, kreeg een gouden FD Gazelle en kinderopvang en gastouderbureau 4Kids/Columbus Junior ontving een bronzen FD Gazelle.

“Het is dit jaar extra bijzonder om een FD Gazelle te zijn”, aldus hoofdredacteur Jan Bonjer van Het Financieele Dagblad. “We hebben het 15-jarig jubileum aangegrepen om de regels aan te scherpen en die maken het toetreden tot de selecte groep van FD Gazellen extra moeilijk.” Bonjer doelt daarmee op het verhogen van de ondergrens die geldt voor deelname. Naast de eis van de omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar, is nu een minimale omzet van € 250.000 in het boekjaar 2015 vereist, tegenover € 100.000 bij eerdere edities. Ook nieuw is dat winstgevendheid en personeelsgroei meewegen.

In totaal zijn voor de regio Oost Nederland de vergulde FD Gazellen Awards als volgt verdeeld:

In de categorie ‘grote bedrijven’:

 1. Goud voor Zonneplan BV (Zwolle)
 2. Zilver voor Smartphonehoesjes.nl (Leusden)
 3. Brons voor IGM Holding BV (Geldermalsen)

In de categorie ‘middelgroot’:

 1. Goud voor Plat4mation BV (Utrecht)
 2. Zilver voor Capital Value BV (Utrecht)
 3. Brons voor 4Kids/Columbus Junior (Heino)

In de categorie ‘kleine bedrijven’:

 1. Goud voor September Advies BV (Utrecht)
 2. Zilver voor Qashflow BV (Ede)
 3. Brons voor Vergelijkgroep BV (Utrecht)

De FD Gazellen worden dit jaar voor de 15e keer georganiseerd en zijn een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info.

De 2018-bijeenkomsten staan gepland voor:

Op dinsdag 11 december volgt bovendien de grande finale waarbij de landelijke prijzen, waaronder de FD Gazellen Oryx, worden uitgereikt. Deze bijeenkomst is exclusief voor genodigden.

FD Gazellen in 2017

Met een groei van 1400 procent was familiebedrijf Kernfarm de grootste groeier tijdens van de FD Gazellen Awards 2017. De Oryx, de onderscheiding voor de meest indrukwekkende groeiprestatie uit de lijst, was voor MessageBird, met eervolle vermeldingen voor NFP Groep en HerBo Groenleven. In 2017 werden er in totaal 755 Gazellen uitgereikt. In verband met het aanscherpen van de criteria is het niet de verwachting dat dit aantal in 2018 overtroffen zal worden. Meer weten over het project in 2017? Lees dan hier het Magazine FD Gazellen 2017.

Lees meer

Presentator

Hella Hueck

Journalist bij het Financieele Dagblad

Redacteur/verslaggever technologie en innovatie bij het Financieele Dagblad. Werkte o.a. als economieverslaggever en nieuwslezer bij RTLZ.

Programma

registratie

Ontvangst met een drankje & registratie

start programma

Uitgesplitst naar omzetcategorie worden de winnaars van de FD Gazellen Awards van een betreffende regio gehuldigd. Met een aantal winnaars gaan we in gesprek. Wat zijn volgens deze winnaars de belangrijke groeifactoren en wat kunnen de andere ondernemers van hun leren?

netwerkborrel

Afronding van het plenaire programma en napraten met de verschillende winnaars onder het genot van een drankje.

einde
Voor wie?

Tijdens de FD Gazellen Awards worden de Awards uitgereikt aan de grootste groeiers uit een regio. De feestelijke uitreikingen zijn vervlochten in een inhoudelijk programma waarbij het draait om ondernemerschap en succesvol zijn. De bijeenkomsten zijn specifiek bedoeld voor genomineerden en ambitieuze ondernemers.

Locatie

Theater Orpheus

Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn

Plan uw route

De uitreiking van de FD Gazellen Awards voor Oost-Nederland is op dinsdag 13 november in Apeldoorn.

Theater Orpheus ligt aan de rand van het Apeldoornse stadscentrum en is uitstekend bereikbaar, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer, klik hier voor een routebeschrijving.

Kies voor uw navigatiesysteem het adres van de parkeergarage Orpheus of Museum Centrum:

 • Parkeergarage Orpheus
  420 plaatsen, twee minuten lopen
  Soerenseweg 10, Apeldoorn (7314 CD)
 • Parkeergarage Museum Centrum
  700 plaatsen, vijf minuten lopen
  Roggestraat 133, Apeldoorn (7311 CC)

Initiatiefnemers

Het Financieele Dagblad is dé nieuws- en inspiratiebron die financieel-economische betekenis geeft aan ontwikkelingen in de wereld. Door zijn unieke positie in de markt spreekt het een selectieve doelgroep aan van ondernemende mensen, zowel zakelijk als privé. Waar het FD van maandag t/m vrijdag vooral op het zakelijk leven gericht is, biedt de zaterdageditie inspiratie en verdieping en treedt het binnen in het privédomein van de lezer.

Van data naar voorspellende klantinzichten. Op het internet is een grote hoeveelheid data beschikbaar en liggen bedrijfsgegevens voor het oprapen. Maar wat is de waarde daarvan als de context ontbreekt? Company.info brengt de juiste bedrijfsgegevens samen, structureert ze en maakt ze toegankelijk. Wij transformeren data naar uitgebreide en betrouwbare informatie, met nieuws en voorspellende inzichten over bedrijven en haar bestuurders.

Partners

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

DAS maakt het recht toegankelijk voor iedereen. Al ruim 50 jaar helpen we particulieren, bedrijven en overheden bij juridische conflicten. Daarnaast bieden we bedrijven en overheden financiële oplossingen op het terrein van creditmanagement, incasso en factoring. Met ongeveer 2.200 medewerkers in Nederland, verspreid over 27 vestigingen, behandelen we jaarlijks ruim 100.000 zaken in meer dan veertig rechtsgebieden en circa 2.000.000 incassovorderingen voor bedrijven.

ING is een wereldwijd actieve bank met een sterke Europese basis. ING heeft in Nederland ruim 8 miljoen particuliere klanten en meer dan 650.000 zakelijke klanten. De doelstelling van ING is om mensen in staat te stellen steeds een stap voorop te blijven lopen, zowel privé als zakelijk. De meer dan 51.000 werknemers van ING Bank bieden diensten op het gebied van particulier en zakelijk bankieren aan klanten in meer dan 40 landen.

Bestellen FD Gazellen Awards 2018

Tijdens de verschillende FD Gazellen bijeenkomsten, zijn de FD Gazellen Awards 2018 uitgereikt.
Was u niet in de gelegenheid om uw Award zelf op te halen, of wilt u meerdere exemplaren ontvangen, dan kunt u de FD Gazellen Awards 2018 hier alsnog bestellen.

De kosten voor een FD Gazelle Award bedragen € 84,50 per stuk. Wij zorgen er dan voor dat deze binnen drie werkdagen aangeboden wordt bij de post. Indien u de FD Gazelle Award zelf wilt ophalen bij de FD Mediagroep in Amsterdam, dan bedragen de kosten € 64,50 per stuk. De Award kan dan vanaf de volgende werkdag worden opgehaald.

Klik hier voor het bestellen van een FD Gazelle Award!

Andere events