terug naar alle events

FD Financieel Diner

Dinsdag 9 oktober 2018
Volg FD BNR LIVE
Delen

Verslag

Op dinsdag 9 oktober organiseerde het Financieele Dagblad en Van Lanschot Kempen voor de zesde keer het FD Financieel Diner. 

Het thema van deze dinerbijeenkomst was  Europa in het tijdperk van America First. Welke consequenties heeft het presidentschap van Donald Trump voor Europa? Wat betekent dit voor de machtsverhoudingen en relaties tussen landen? Wat zijn de consequenties voor het Nederlandse bedrijfsleven? En zijn er, naast de talrijke bedreigingen, ook nieuwe kansen?

Sprekers waren onder anderen:

  • Anne Applebaum, columnist van The Washington Post, winnaar van de Pulitzer-prijs (2004) en commentator voor onder meer BBC, The Economist en The Independent. Als Professor aan de London School of Economics leidt Anne het speciale programma Fake news and propaganda in de 21st century.
    Het interview met Applebaum in het FD leest u hier.

 

  • Jean Pisani-Ferry, econoom, voormalig economisch adviseur van de Franse regering en nauw verbonden met de Franse president Emmanuel Macron, aan wiens verkiezingsprogramma hij meewerkte. Hij geldt als een van de architecten van de hervorming van de arbeidsmarkt die Macron in 2017 presenteerde. Pisany-Ferry is nu verbonden aan de Hertie School of Governance in Berlijn en aan de Parijse universiteit Sciences-Po.
    Het interview met Pisani-Ferry in het FD leest u hier.

 

  • Cees van Lotringen, in zijn recent gepubliceerde boek Tot hier en nu verder gaat hij op zoek naar de typische kenmerken van de Nederlanders die ons land welvaart brachten. In zijn lezing doet Van Lotringen, die ook hoofdredacteur van FondsNieuws is, verslag van de opvallende reacties die zijn boek over het DNA van Nederland oogstte.
    Het artikel gebaseerd op zijn boek Tot hier en nu verder leest u hier.

De presentatie en moderatie was in handen van Charles Groenhuijsen, voormalig Amerika-correspondent voor de NOS, commentator en auteur van onder meer Amerikaanse zaken en Het land van Obama en Trump.

 

Lees meer

Sprekers

Anne Applebaum

Columnist bij de Washington Post

Columnist, professor aan de London School of Economics en commentator voor o.a. de BBC en The Economist. Won in 2004 de Pulitzer-prijs.

Jean Pisani-Ferry

Franse econoom en professor

Professor aan Hertie School of Governance (Berlijn) en Universiteit Sciences-Po (Parijs). Voormalig economisch adviseur van de Franse regering.

Cees van Lotringen

Hoofdredacteur van Fondsnieuws, auteur

Voormalig lid van de hoofdredactie van Het Financieele Dagblad en werkte als correspondent in Duitsland en Frankrijk. Medeoprichter van het beleggersplatform Fondsnieuws.

Presentator

Charles Groenhuijsen

Journalist, auteur, presentator

Werkte 23 jaar als correspondent, verslaggever en presentator bij de NOS. Gespecialiseerd in (inter)nationale politiek, economie en zakenleven.

Programma

ontvangst

Ontvangt met een drankje.

Opening dinersessie Jan Bonjer en Charles Groenhuijsen

Presentator Charles Groenhuijsen en FD-hoofdredacteur Jan Bonjer heten iedereen welkom en leggen het programma uit.

nagerecht

Dessert en koffie/thee worden geserveerd.

einde

Locatie

Hermitage

Amstel 51, 1018 EJ Amsterdam

Plan uw route

Het museum Hermitage Amsterdam is ook deze keer het podium voor het FD Financieel Diner.

De Hermitage is uitstekend bereikbaar per boot en openbaar vervoer. Parkeergarages in de buurt zijn Nationale Opera & Ballet, Waterlooplein, The Bank en Markenhoven.

Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid.

Partners

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

Van Lanschot Kempen, een samensmelting van twee gespecialiseerde financial boutiques, is het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. De bank positioneert zich als een gespecialiseerde wealth manager die zich richt op behoud en opbouw van vermogen voor particuliere en institutionele klanten.

Andere events