terug naar alle events

FD Energiedebat

Hoe breed is het draagvlak voor aardgasvrij Nederland?

Maandag 12 november 2018
49,50
Aanmelden voor dit event
Zet in agenda Volg FD BNR LIVE Delen
Mede mogelijk gemaakt door:

Over dit event

In 2050 moeten alle huizen in Nederland aardgasvrij zijn. Een doelstelling die grote impact heeft op onze samenleving. Wie gaat dit betalen? Welke handen gaan dit doen? En vooral: hoe breed is het draagvlak om dit doel te bereiken?

Op maandag 12 november gaat BNR-presentator Roelof Hemmen in debat met politici, wetenschappers en bestuurders over de vraag ‘Hoe breed is het draagvlak voor aardgasvrij Nederland?’.

Wilt u dit debat bijwonen? Koop dan nu uw kaart voor dit debat!

Lees meer
Copyright Sander Nieuwenhuys
Foto: Jeroen Oerlemans
Foto: Jeroen Oerlemans
Foto: Jeroen Oerlemans

Sprekers

Mark Beumer

Programmamanager Het Groene Brein

Heeft als doel om kennis op het terrein van de nieuwe economie te vergroten en direct toe te passen binnen de praktijk.

Anke van Hal

Hoogleraar gespecialiseerd in duurzaamheid

Hoogleraar Sustainable Building and Development aan Nyenrode University en Sustainable Housing Transformation aan de TU Delft.

Diederik Samsom

Politicus en energiedeskundige

‘Tafel’voorzitter Gebouwde Omgeving bij de vorming van het nieuwe Energieakkoord. Bestuurslid KIVI. Oud partijleider van de PvdA.

Doekle Terpstra

Voorzitter van UNETO-VNI

Voormalig bestuurder van de Vakcentrale CNV. Bekleedde verder bestuursfuncties bij Het Nationaal Techniekpact 2020, de HBO-raad en de KNSB.

Moderator

Roelof Hemmen

Presentator, journalist, dagvoorzitter

Anchor in het kwadraat. Dagelijks te horen op BNR Nieuwsradio. Ook vaste presentator van het FD Energiedebat

Programma

Inloop & registratie

Registratie en ontvangst met een drankje

Start programma

Roelof Hemmen gaat in debat met politici, wetenschappers en bestuurders over de vraag 'Hoe breed is het draagvlak voor aardgasvrij Nederland?'.

Einde debat, start netwerkborrel

Onder het genot van een drankje verder discussiëren over het debat.

Einde
Voor wie?

In het FD Energiedebat gaan we op zoek naar oplossingen om de energietransitie te versnellen. Hoe krijgen we voor 2050 alle huizen in Nederland aardgasvrij? Bij welke partijen ligt de verantwoordelijkheid voor het halen van deze doelen? En wie draait er op voor de kosten?

Deze en andere vragen worden door specialisten uit de politiek, het bedrijfsleven en de wetenschap beantwoord. Iedereen die iets doet in of iets heeft met de energietransitie is van harte welkom.

Locatie

Theater Diligentia

Lange Voorhout 5, 2514 EA Den Haag

Plan uw route

Theater Diligentia is gelegen aan het sfeervolle Lange Voorhout nr. 5 in Den Haag.

Plan hier uw route met het openbaar vervoer naar Diligentia. 

Parkeermogelijkheden
Voor minder validen zijn 3 parkeerplaatsen recht voor de ingang van het theater. Deze plaatsen zijn publiekelijk beschikbaar en kunnen niet gereserveerd worden. Er bevinden zich 5 parkeergarages op loopafstand, zie hieronder. Eventuele parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

  1. Parkeergarage Noordeinde (loopafstand 5 min) – Voor deze garage kunt u voor €8,50 een uitrijkaart kopen aan de bar van Diligentia.
  2. Pleingarage (loopafstand 6 minuten)
  3. Parking Malieveld (loopafstand 10 minuten)
  4. Parkeergarage Parkstraat (loopafstand 2 minuten)
  5. Parkeergarage Museumkwartier (loopafstand 2 minuten)

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

“De energietransitie raakt iedereen, al weet niemand nog hoe de toekomst er precies uit gaat zien. Wel weten we dat draagvlak bij burgers cruciaal is. En dat een intensievere samenwerking in de gehele keten noodzakelijk is om de transitie tot een succes te maken. Daarbij kunnen we niet wachten op toekomstige innovaties; we moeten onze eigen rol proactief invullen en vandáág stappen zetten om samen de energietransitie te versnellen. Wat mij betreft een grote uitdaging, die wij als netbeheerder graag aangaan en met vertrouwen tegemoet zien.”

Peter Vermaat
Ceo Enexis Groep

Enexis Groep  stimuleert, coördineert, faciliteert en financiert initiatieven, samenwerkingsverbanden, innovatieve kracht en kennis om de energietransitie vaart te geven. Deze activiteiten zijn ondergebracht in drie bedrijven; met Enexis B.V. (Enexis Netbeheer), Enpuls B.V. en Fudura B.V. geven we vorm aan de energievoorziening van de 21ste eeuw.