terug naar alle events

Energeia Energy Day 2019

Donderdag 20 juni 2019
Blijf op de hoogte
Delen

Verslag

De negende editie van Energeia Energy Day 2019 was een groot succes. In Hotel The Grand werd opnieuw volop gediscussieerd, geïnformeerd en geïnspireerd. Hier vindt u een uitgebreid verslag, met film, podcast en vervolgartikelen gemaakt door de Energeia-redactie. Hieronder kunt u ook vast de film bekijken voor een impressie. En noteer 11 juni 2020 vast in uw agenda: dan houden we de tiende Energeia Energy Day.

Hieronder vindt u de outline van het programma van de 2019-editie:

De plenaire aftrap komt van Han Fennema, CEO van Gasunie. Er staat veel op stapel in de gassector, en één ding is zeker: er gaat veel veranderen. De rol van gas in het energiesysteem, de mogelijkheden die waterstof biedt, de consequenties van de verminderde winning in Groningen en de kleine velden, de geopolitieke dimensie -het is allemaal even interessant. Ook in de parallelsessies zullen we hier dieper op ingaan, onder meer met hoogleraar Internationale Politiek David Criekemans.

Sanne Akerboom stapt na Han Fennema op het podium. Zij promoveerde vorig jaar op de besluitvorming bij de bouw van windparken. Haar conclusie: deze voldeed niet aan de democratische idealen van onze samenleving. De overheid riskeert daarmee een verlies aan vertrouwen van de burger, maar van het woord ‘draagvlak’ lijkt iedereen tegenwoordig rode vlekjes te krijgen. Nergens voor nodig, oordeelt Akerboom, en op Energeia Energy Day komt ze uitleggen waarom. Ook dit onderwerp krijgt opvolging tijdens de verdiepende parallelsessies, onder andere tijdens de sessie met landschapsarchitect Berno Strootman, die als Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving het kabinet adviseert over de inrichting van de publieke ruimte.

Uiteraard is er ook aandacht voor politiek, want op 23 mei trekt Europa naar de stembus. Wat betekent de uitslag van de Europese Parlementsverkiezingen voor de energie- en klimaatpolitiek? Blijft het parlement ambitieus, of wordt de toon gematigder? Luister naar de duiding van Europarlementariër Bas Eickhout (GroenLinks).

De plenaire middag geeft ruimte aan ondernemersverhalen. Zo komt Zakenvrouw van het Jaar 2018 Aukje Kuypers vertellen waarom ze met haar familiebedrijf Kuijpers aanjager wil zijn van verduurzaming in de gebouwde omgeving. Onder leiding van deze topondernemer koos Kuijpers naar eigen zeggen zeer consequent voor een scherpere focus op energieneutraal bouwen en installeren. Daarna betreedt een andere topondernemer het podium: Sjef Peeraer. Hij zal door dagvoorzitter Roelof Hemmen worden ondervraagd over tien jaar ondernemen in de energiesector. Peeraer begon in 2008 als kleine elektriciteitsleverancier in de nucleaire niche, en wist in de tien jaar die volgden met zijn bedrijf Nuts Groep uit te groeien tot een speler van formaat. Dat formaat werd in 2018 onderstreept met de overname van de Nederlandse Energie Maatschappij.

Tussen de twee plenaire blokken gaan we zoals gezegd de diepte in met een aantal parallelsessies. Diverse actueel dwingende onderwerpen worden behandeld. Onderwerpen als de internationale energiepolitiek ten tijde van Trump, Poetin en Brexit. Of de omgang met de publieke ruimte, niet in de laatste plaats in het licht van de Regionale Energiestrategieën. We zullen stilstaan bij innovaties in het netbeheer, zoals toepassing van gelijkspanning en de rol van batterijen in het net. Groene waterstof, groen gas en de rol van bio-LNG zullen ook niet onbenoemd blijven. En we bereiden een sessie voor waarbij u de kennis kunt raadplegen van onze Trilemma-auteurs Sjak Lomme en Alex Kaat.

Gedurende de dag is er volop ruimte voor netwerken en ontmoeting. Nadat het scherpe podcast-duo Bontenbal & De Boer de congresdag met rake observaties heeft afgesloten, bieden we u in Hotel The Grand ter afsluiting eerst een netwerkborrel en aansluitend een diner, opgeluisterd met een interessante dinner speech door Diederik Samsom. Genietend van een heerlijke maaltijd heeft u alle tijd om met uw peers nog eens te reflecteren op de inspirerende verhalen van de topsprekers en deelnemers op Energeia Energy Day!

Heeft u vragen over de 2020 editie? Stuur dan een e-mail naar info@energeia.nl.

Lees meer

Sprekers

Han Fennema

Ceo en voorzitter RvB van Gasunie

Sinds 2014 aan het roer bij Gasunie. Hiervoor had hij bestuursfuncties bij o.a. Eneco Groep en Enexis.

Diederik Samsom

Politicus en energiedeskundige

Bestuurslid bij KIVI. Oud-partijleider van de PvdA. Actief als strategisch adviseur energie voor o.a. De Rijksoverheid.

Sanne Akerboom

Onderzoeker aan de Universiteit Utrecht

Akerboom is politicoloog en jurist. Ze schreef haar proefschrift over burgerparticipatie en doet sinds 2010 onderzoek naar de energietransitie.

Aukje Kuypers

Algemeen directeur van Kuijpers

Algemeen directeur van familiebedrijf en technisch dienstverlener Kuijpers. Ze is Zakenvrouw van het Jaar 2018.

Sjef Peeraer

Founder van Nuts Groep

Oprichter van de Nuts Groep. Was vanaf het begin (2008) ceo maar is per 2019 directielid strategie en productontwikkeling.

Bas Eickhout

Europarlementariër namens GroenLinks

Is sinds 2009 Europarlementariër voor GroenLinks. In 2018 werd hij door de Europese Groene partijen gekozen als lijsttrekker.

Henri Bontenbal & Remco de Boer

Podcastduo Bontenbal & De Boer

Bontenbal is strategisch adviseur bij Stedin en De Boer is onderzoeker, adviseur en publicist gespecialiseerd in energietransitie.

Sjak Lomme

Zelfstandig energie-adviseur

Zelfstandig adviseur in de Nederlandse energiesector. Hoofd auteur van Energeia Trilemma (voorheen Vrijhandelsoptiek).

Remko Bos

Directeur Energie ACM

Houdt toezicht op de netbeheerders. Ook is Bos vicepresident van de Council of European Energy Regulators (CEER).

Jan Frederik Braun

Strategisch Energie Analist bij HCSS

Sinds 2018 verbonden aan het The Hague Centre for Strategic Studies. Specialismen: (inter)nationaal klimaat- en energiebeleid en technologische innovatie.

Hans van Cleef

Senior econoom bij ABN Amro

Binnen het Economisch Bureau van de bank verantwoordelijk voor de sector Energie. Doet regelmatig verslag van de energiemarkt.

David Criekemans

Hoogleraar verbonden aan verschillende universiteiten

Doceert aan Universiteit Antwerpen, University College Roosevelt en Geneva Institute of Geopolitical Studies over internationale politiek en veiligheid.

Ton van Cuijk

DSO Architect bij Enexis

Houdt zich binnen Enexis bezig met de energietransitie, specifiek betreffende flexibiliteit in het elektriciteitssysteem.

Mark Driessen

Stakeholder Management and Communications bij Porthos

Het Rotterdam CCUS project Porthos is een samenwerking van Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en EBN.

Martijn Duvoort

Directeur Energy Markets bij DNV GL

Binnen DNV GL verantwoordelijk voor de EMEA regio. Nevenfunctie: bestuurslid bij de Wereld Energie Raad (sinds 2019).

Michiel Hartman

Directeur bij Blue Heart Energy

Mede-oprichter van Blue Heart Energy, een startup in thermo-akoestische warmtepompen voor voor de bebouwde omgeving.

Nienke Homan

Gedeputeerde in Groningen namen GroenLinks

Houdt ze zich o.a. bezig met energie en milieu. Namens het IPO onderhandelde ze aan de industrietafel van het Nationale Klimaatakkoord.

Alex Kaat

Zelfstandig adviseur public affairs

Auteur bij Energeia’s Trilemma. Onderhandelde in de klimaatakkoord werkgroepen ‘Hernieuwbaar op Land’ en ‘Energiesysteem’.

Erik Klooster

Directeur Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie

Vertegenwoordigt de belangen van negen petroleumindustriemaatschappijen in Nederland. Werkte eerder voor BP, EON en NMa (nu ACM).

Martijn van Koten

EVP Base Chemicals, Operations & HSE bij Borealis

Directielid van het Oostenrijkse Borealis AG sinds 2013. Werkte hiervoor voor Shell o.a. in de Houston, Singapore, Gothenborg en Londen.

Rob Kreiter

Programmamanager Warmte bij TKI Energie & Industrie

Energiestrateeg gespecialiseerd in chemie, energie-efficiency en duurzame energie innovatie. Is verbonden aan o.a. de Topsector Energie en Sunfloat B.V.

Kees van der Leun

Directeur bij Navigant

Energiespecialist. Projectdirecteur van The Energy Report, een visionair scenario naar 100% hernieuwbare energie in 2050.

Blanca Losada Martín

President van Fortia Energía

Voor haar benoeming bij energieleverancier Fortia Energía in februari 2019 was ze o.a. ceo van Gas natural Fenosa Engineering.

Herman van der Meyden

Sr. Government Relations bij Shell

Verantwoordelijk voor de communicatie met overheden en stakeholders van Shell-locaties Moerdijk/Pernis. Werkt sinds 2006 bij Shell.

Petrus Postma

Partner bij bureau BLOC

Mede-oprichter van BLOC. Hij is gespecialiseerd in Greenports, duurzame energie en circulariteit en manager van het programma www.co2smartgrid.nl

Jillis Raadschelders

Voorzitter van Energy Storage NL

Expert in energieopslag. Energy Storage NL is een platform voor energieopslag en -conversie. Hij is tevens bestuurslid bij EASE.

Harry Stokman

Ceo bij DC Systems

Internationaal gerenommeerd gelijkspanningsexpert. Nevenfuncties zijn o.a. voorzitter IEC werkgoep AhG (LVDC) en lid IEC System Committee LVDC.

Berno Strootman

Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving

In 2016 benoemd door het Ministerie van Economische Zaken (EZ). Daarnaast is hij oprichter en directeur van Strootman Landschapsarchitecten.

Roderick Timmer

Manager Energy Desk bij Cross Options Group

Specialist in energiehandel. Werkte o.a. bij Nuon en Vattelfall. Is sinds 2018 EEX Exchange Council Member bij de European Energy Exchange AG.

Ab van der Touw

Commissaris

Voormalig ceo van Siemens Nederland. Heeft diverse commissariaten en is voorzitter externe commissie Speelveldtoets Klimaatakkoord.

Arjan van Voorden

Expert asset management bij Stedin

Is verantwoordelijk voor de toekomstvisie op het elektriciteitsnet van Stedin in de Energietransitie. Focuspunten: flexibiliteit, opslag en DC netten.

Bekijk alle 31 sprekers

Dagvoorzitter

Roelof Hemmen

Presentator, journalist, dagvoorzitter

Anchor in het kwadraat. Dagelijks te horen op BNR Nieuwsradio. Gespecialiseerd in economie en energie.

Programma

registratie

Inloop & registratie onder het genot van koffie en thee

Opening Energeia Energy Day 2019 door Wouter Hylkema

Opening en welkom door Wouter Hylkema (hoofdredacteur Energeia Energienieuws) en Roelof Hemmen, de dagvoorzitter van Energeia Energy Day 2019.

Han Fennema - ceo Gasunie

Er staat veel op stapel in de gassector, en één ding is zeker: er gaat veel veranderen. De rol van gas in het energiesysteem, de mogelijkheden die waterstof biedt, de consequenties van de verminderde winning in Groningen en de kleine velden, de geopolitieke dimensie -het is allemaal even interessant.

Sanne Akerboom - onderzoeker Universiteit Utrecht

Sanne Akerboom promoveerde vorig jaar op de besluitvorming bij de bouw van windparken de afgelopen jaren. Haar conclusie: deze voldeed niet aan de democratische idealen van onze samenleving. De overheid riskeert daarmee een verlies aan vertrouwen van de burger, maar van het woord ‘draagvlak’ lijkt iedereen tegenwoordig rode vlekjes te krijgen. Nergens voor nodig, oordeelt Akerboom.

Bas Eickhout - Europarlementariër GroenLinks

Op 23-26 mei trekt Europa naar de stembus om de nieuwe samenstelling van het Europees Parlement te kiezen. Wat betekent de uitslag voor de Europese energie- en klimaatpolitiek? Blijft het parlement ambitieus, of wordt de toon gematigder door de opkomst van populisten?

lunch

Lunch & netwerken

verdiepende parallelsessies ronde 1

Verspreid over breakoutruimtes worden er parallelsessies georganiseerd met aansluitend een korte break om tussen de sessies te kunnen wisselen.

* Blok 1A: Geopolitiek met Jan Frederik Braun en David Criekemans
* Blok 2A: Gelijkstroom met o.a. Harry Stokman
* Blok 3A: Porthos en CCUS met o.a. Petrus Postma
* Blok 4A: Rijksadviseur Berno Strootman en Nienke Homan
* Blok 5A: sessie georganiseerd door DNV-GL

verdiepende parallelsessies ronde 2

Verspreid over breakoutruimtes worden er parallelsessies georganiseerd.

* Blok 1B: Groen gras, groene waterstof en bio-LNG met o.a. Kees van der Leun en Rob Kreiter
* Blok 2B: Batterijen en het net met. o.a. Remco Bos
* Blok 3B: Prijsvorming op de groothandelsmarkten met o.a. Roderick Timmer en Hans van Cleef
* Blok 4B: Het trilemma van de energievoorziening met Sjak Lomme en Alex Kaat
* Blok 5B: sessie georganiseerd door DNV-GL

koffiebreak

Energizer in opmaak naar het tweede plenaire onderdeel

plenaire sessie 2
Michiel Hartman - directeur Blueheart Energy

Michiel Hartman stond vorig jaar ook op Energeia Energy Day, en presenteerde daar zijn akoestische warmtepomp in de innovatie showcase. Het publiek zag de potentie van deze innovatie. Reden om een jaar later van Hartman te horen wat de actuele stand van zaken is.

Aukje Kuypers - ceo Kuijpers

Zakenvrouw van het Jaar 2018 Aukje Kuypers komt vertellen waarom ze met haar familiebedrijf Kuijpers aanjager wil zijn van verduurzaming in de gebouwde omgeving. Onder leiding van deze topondernemer koos Kuijpers naar eigen zeggen zeer consequent voor een scherpere focus op energieneutraal bouwen en installeren. Een inspirerend verhaal uit de praktijk over wat werkt en wat niet werkt.

Sjef Peeraer – oprichter Nuts Groep

In een vraaggesprek met dagvoorzitter Roelof Hemmen komt Sjef Peeraer vertellen over tien jaar ondernemen in de energiesector. Peeraer begon in 2008 als kleine elektriciteitsleverancier in een nucleaire niche, en wist in de tien jaar die volgden met zijn bedrijf Nuts Groep uit te groeien tot een speler van formaat. Dat formaat werd in 2018 onderstreept met de overname van de Nederlandse Energie Maatschappij.

Bontenbal & De Boer

Dit gelegenheidsduo, bekend van de gelijknamige podcasts, sluit het dagprogramma af met rake observaties en scherpe analyses.

einde dagprogramma start borrel
diner met speech door Diederik Samsom

Optimaal netwerken en napraten met energieprofessionals en sprekers tijdens het afsluitende diner. Diederik Samsom verzorgt de dinner speech. Het Diner heeft plaats in de Raadzaal van Hotel The Grand.

einde avondprogramma
Verdiepende sessies - ronde 1 | 13.30-14.20 uur

Blok 1A – Geopolitiek ten tijde van Trump, Poetin en Brexit.

Hoe beïnvloeden de machtsverhoudingen in de wereld de Europese en Nederlandse energiesector. En hoe past het Klimaatakkoord van Parijs hierin?

Jan Frederik Braun (Strategisch Energie Analist bij HCSS)
David Criekemans (Hoogleraar verbonden aan verschillende universiteiten)

Blok 2A – Gelijkspanning in het laag- en middenspanningsnet.

Om de fluctuerende duurzame bronnen te kunnen gebruiken, moet het elektriciteitsnet worden verzwaard en/of verslimd. Een radicaal andere oplossing is een tweede net: een DC-netwerk dat in de toekomst naast het AC-distributienet kan bestaan.

Harry Stokman (CEO Direct Current BV) 
Arjan van Voorden (Expert Asset Management Stedin)

Blok 3A – CO2-opslag en hergebruik; waar staan we nu en welke rol is er weggelegd voor Porthos en CCUS?

Het initiatief Porthos wil een infrastructuur opzetten voor het transport en de opslag van CO2. Jaarlijks zou zo 2 tot 5 miljoen ton CO2 kunnen worden opgeslagen in lege gasvelden onder de Noordzee. Deze sessie geeft een update over CO2-opslag en hergebruik en over Porthos door de direct betrokkenen.

Mark Driessen (Stakeholder Management and Communications bij Porthos)
Herman van der Meyden (Sr Government Relations Advisor bij Shell)
Petrus Postma (Partner bij bureau BLOC)

Blok 4A – Energietransitie en maatschappelijk draagvlak

De energietransitie moet als onderdeel van een groter plan worden beschouwd. Via Regionale Energie Strategieën zouden decentrale overheden en het Rijk samen moeten proberen grip te krijgen om zo maatschappelijk draagvlak te krijgen. Maar wat betekent dit in de praktijk?

Nienke Homan (Gedputeerde Groningen)
Berno Strootman (Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving)

 Blok 5A – sessie verzorgd door hoofdsponsor DNV GL over de waarde van de energietransitie voor Nederland

Het klimaatdebat wordt gedomineerd door discussies over kosten en de rol van de Nederlandse industrie. Maar wat maakt ons land zo bijzonder en hoe kunnen we een sterke thuismarkt voor duurzame technologie creëren en een internationaal toonaangevend exporteur van duurzame technologie worden?

Martijn Duvoort (Directeur Energy Markets bij DNV GL)
Erik Klooster (Directeur VNPI)
Martijn van Koten (Executive Vice President Operations at Borealis)

Verdiepende sessies ronde 2 | 14.30-15.20 uur

Blok 1B – Groen gras, groene waterstof en bio-LNG

Een sessie over (groene) moleculen in het energiesysteem. Prognoses uit 2019 voor een behoefte voor 2050 zijn hoogstwaarschijnlijk niet juist. Wél interessant is het om te kijken wat er anno 2019 allemaal in gang gezet moet worden door overheid, bedrijven en industrie voor die toekomstige groene molecuulbehoefte.

Rob Kreiter (Programmamanager bij de TKI Energie en Industrie)
Kees van der Leun (Directeur bij Ecofys/Navigant)

Blok 2B – Hoe kunnen batterijen worden ingezet voor lokaal netbeheer?

De exploitatie van batterijen is een taak voor de markt. Als een regionale netbeheerder gebruik wil maken van de flexibiliteit van een batterij ten behoeve van lokaal netbeheer zal hij die flexibiliteit dus op de markt moeten inkopen. Wat is er nodig om dit mogelijk te maken, en ervoor te zorgen dat een batterij lokaal optimaal wordt gebruikt?

Remko Bos (Directeur Energie bij de ACM)
Ton van Cuijk (DSO Architect/projectleider Interflex-pilot bij Enexis)
Jillis Raadschelders (Voorzitter van Energy Storage NL)

Blok 3B – Prijsvorming op de groothandelsmarkten

Afgelopen jaar was een zeer opmerkelijk jaar voor de groothandelsmarkten. Onze deskundige sprekers staan uitgebreid stil bij de achtergronden en trekken lessen voor de toekomst. Lessen overigens die een veel breder gebied beslaan dan sec de groothandelsmarkt.

Hans van Cleef (Senior econoom bij ABN Amro)
Roderick Timmer (Manager Energy Desk bij Cross Options Group)

Blok 4B – Het trilemma van de energievoorziening

Hoe kan de energievoorziening worden verduurzaamd zonder de betaalbaarheid en de betrouwbaarheid in gevaar te brengen? Ook zal worden ingegaan op het belangrijkste instrument om 49% CO2-emissiereductie in 2030 te halen: de SDE++, gefinancierd door de Opslag Duurzame Energie. Wie betaalt deze rekening?

Alex Kaat (Vaste auteur Trilemma)
Sjak Lomme (Vaste auteur Trilemma)

Blok 5B – verzorgd door hoofdsponsor DNV GL – Waar kunnen we profiteren van buitenlandse innovatie in onze energietransitie?

Terwijl we het graag hebben over Nederland als gidsland, lopen we achteraan op gebied van verduurzaming. Dit betekent dat er legio toepassingen/business modellen in het buitenland te vinden zijn die ons kunnen helpen in de energietransitie.

Martijn Duvoort (Directeur Energy Markets bij DNV GL) – moderator
Blanca Losada (President van Fortia Energia)
Ab van der Touw (Voorzitter commissie speelveldtoets klimaatakkoord)

Kosten

Hieronder vindt u een overzicht van de kosten voor de Energeia Energy Day 2019. Abonnees van Energeia Energienieuws kunnen met korting naar de EED 2019, zij ontvangen per e-mail de link om tegen gereduceerd tarief hun toegangsbewijs te bestellen. Het early bird tarief was geldig tot 1 april 2019:

Dagprogramma:
* Early bird tarief abonnees: €399 ex. btw (€482,79 incl. btw)
* Early bird tarief niet-abonnees: €449 ex. btw (€543,29 incl. btw)

* Regulier tarief abonnees: €474 ex. btw (€573,54 incl. btw)
* Regulier tarief niet-abonnees: €524 ex. btw (€634,04 incl. btw)

Dagprogramma+diner
* Early bird tarief abonnees: €479 ex. btw (€579,59 incl. btw)
* Early bird tarief niet-abonnees: €529 ex. btw (€640,09 incl. btw)

* Regulier tarief abonnees: €549 ex. btw (€664,29 incl. btw)
* Regulier tarief abonnees: €599 ex. btw (€724,79 incl. btw)

Het diner vindt plaats in Hotel The Grand. Er vindt dus geen locatiewissel plaats.

Voor vragen over uw inschrijving kunt u een e-mail sturen naar info@energeia.nl.

Restitutiebeleid:
Kaart gekocht en onverhoopt verhinderd? Restitutie van het toegangsbewijs is niet mogelijk. Wel kunt u het ticket op een andere naam laten zetten. Dit kan tot maandag 17 juni 12.00 uur door een email te sturen naar michelle.vriend@fdmediagroep.nl.

Locatie

Hotel The Grand

Oudezijds Voorburgwal 197, 1012 EX Amsterdam

Plan uw route

Hotel The Grand is een rijksmonument en kent een lange en afwisselende geschiedenis, onder andere als klooster, Admiraliteit en stadhuis. Sinds 1992 is het een vijfsterrenhotel gesitueerd in het centrum van Amsterdam.

The Grand is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf station Amsterdam Centraal neemt u tram 9, 24 of 25 vanaf het Stationsplein naar het Spui/Rokin. Van daaruit is het nog ongeveer 3 minuten lopen naar het hotel. De trams in Amsterdam rijden gewoonlijk van 07:00 uur tot 01:00 uur.

Indien u met de auto komt, adviseren wij u te parkeren in parkeergarage Stadhuis/Muziektheater/Stopera, gevestigd aan het Waterlooplein 28, 1011 PG Amsterdam. Eenmaal geparkeerd neemt u de uitgang ‘Amstel’. Vanaf deze parkeergarage is het ca. 7 minuten lopen naar The Grand Hotel.

Organisator

Energeia is onderdeel van de FD Mediagroep

Energeia Energienieuws informeert energieprofessionals dagelijks over hun eigen sector. Energeia Energienieuws verschijnt elke werkdag met actuele, relevante nieuwsartikelen over elektriciteit, warmte, gas en renewables. Ons sterke punt is eigen nieuwsgaring. We geloven niet in gratis, maar in kwaliteit. Onze diensten leveren onze abonnees aanzienlijke kennisvoorsprong en tijdwinst op.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

In de energie industrie levert DNV GL wereldwijd erkende test-, inspectie- en adviesdiensten aan de energie waardeketen. Dit omvat onshore en offshore windenergie, zonne-energie, conventionele opwekking, transmissie en distributie, opslag van energie, slimme netten, advies voor energie markten, regelgeving en duurzaam energie gebruik. Onze energie-experts ondersteunen klanten over de hele wereld in het leveren van een veilige, betrouwbare, efficiënte en duurzame energievoorziening.

Andere events