terug naar alle events

Energeia Energy Day 2018

Het evenement voor Nederlandse energieprofessionals

Donderdag 21 juni 2018
Blijf op de hoogte
Delen

Verslag

Ook in 2018 was Energeia Energy Day uitverkocht. Ruim 300 energieprofessionals ontmoetten elkaar in hotel The Grand voor een dag vol inspiratie over de actuele energieonderwerpen in de breedste zin. 

De sprekers in de ochtend vormden een line-up van formaat. Mel Kroon (CEO Tennet), Diederik Samsom (oud-partijleider PVDA en tafelvoorzitter Gebouwde Omgeving bij de vorming van het nieuwe Energieakkoord) en Theodor Kockelkoren (Inspecteur-Generaal der Mijnen).

Ook in de middag betraden inspirerende sprekers het podium. Wat dacht u van algemeen directeur van Accenture Nederland Manon van Beek. Accenture hecht grote waarde aan innovatie, en Van Beek komt als inleiding op de innovatie showcase uit de doeken doen hoe zij aankijkt tegen het belang van innovatie voor het slagen van de energietransitie. Het sluitstuk van de Energeia Energy Day werd ingevuld door oud-Tweede Kamerlid en energiewoordvoerder Jan Vos.

Verdiepingssessies

Tijdens de verdiepingssessies werden er vier thema’s uitgediept met voor elk thema twee verdiepende sessies. Zoals u van een nieuwsbureau kunt verwachten, hebben we geprobeerd de thema’s zo actueel mogelijk te houden. Het duo thema-sessies ‘Andere spelregels’ wordt verzorgd door onze sponsor DNV GL.

Verdiepingsblok 1: Ander gas

  • Alternatieven voor gas: Gebouwde omgeving met Nienke Homan (Gedeputeerde Groningen), Hans Coenen (Gasunie), Onno Dwars (Ballast Nedam Development) en Joris Jonker (THE FCTR E)
  • Alternatieven voor gas: Grootverbruikers met Marcel Galjee (Akzo Nobel), Hans Coenen (Gasunie), Udeke Huiskamp (Universiteit Utrecht) en Stijn Santen (CO2-net)

Verdiepingsblok 2: Andere opwekking, andere warmte

  • Basislast zonder kolencentrales, nog twaalf jaar te gaan met Taco Douma (RWE) over biomassa als brandstof; Ad Louter (Urenco) over nucleaire energie; Olof van der Gaag (NVDE) over hernieuwbare alternatieven; Jeffrey Haspels (Nuon) over (waterstof)gasgestookte centrales; en Remko Bos (ACM) over Europese interconnectie
  • Geothermie in de gebouwde omgeving met Lodewijk Burghout (Hydreco GeoMEC), Martien Visser (Hanze Hogeschool) en Michiel van den Berg (Eneco)

Verdiepingsblok 3: Andere wereld

  • Arbeidsmarkt en de energietransitie met Mariette Hamer (Voorzitter SER)
  • Digitalisering en de energiesector met John Post (Topsector Energie); Roelof Reineman (Eneco) over de blockchain; en Annemarie Zielstra (TNO) over veiligheidsvraagstukken

Verdiepingsblok 4: Andere spelregels (door DNV GL)

  • Integratie van zon en wind, de korte termijn met Martijn Duvoort (DNV GL) en Sikke Klein (Akzo Nobel)
  • Integratie van zon en wind, de lange termijn met Martijn Duvoort (DNV GL)
Lees meer

Sprekers

Manon van Beek

Managing director Accenture Nederland

Verantwoordelijk voor de positionering en het aansturen van 2.700 professionals. Per 1-9-2018 wordt ze ceo van TenneT.

Theodor Kockelkoren

Inspecteur-generaal bij Staatstoezicht op de Mijnen

Per 1/1/2018 benoemd bij de SodM. Werkte hiervoor bij McKinsey & Company en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Mel Kroon

Ceo TenneT

Terugtredend ceo en voorzitter van de raad van bestuur van TenneT, een positie die hij sinds 2002 vervult.

Diederik Samsom

Politicus en energiedeskundige

Bestuurslid bij KIVI. Oud-partijleider van de PvdA. Actief als strategisch adviseur energie voor o.a. De Rijksoverheid.

Jan Vos

Politicus en ondernemer

Oud-Tweede Kamerlid en energiewoordvoerder namens de PvdA. Vos is zeer betrokken bij de overgang naar een duurzame economie.

Roelof Hemmen

Presentator, journalist, dagvoorzitter

Anchor in het kwadraat. Dagelijks te horen op BNR Nieuwsradio. Gespecialiseerd in economie en energie.

Programma

registratie

Inloop & registratie onder het genot van koffie en thee

plenaire sessie 1

Opening en welkom door Wouter Hylkema (hoofdredacteur Energeia) en Roelof Hemmen, de dagvoorzitter van Energeia Energy Day 2018.
Mel Kroon (ceo Tennet), Diederik Samsom (voorzitter Klimaattafel Gebouwde Omgeving) en Theodor Kockelkoren (inspecteur-generaal der Mijnen).

lunch

Lunch & netwerken

parallelsessies ronde 1

Verspreid over breakoutruimtes worden er vier parallelsessies georganiseerd met aansluitend een korte break om tussen de sessies te kunnen wisselen.

parallelsessies ronde 2

Verspreid over breakoutruimtes worden er vier parallelsessies georganiseerd.

koffiebreak

Energizer in opmaak naar het tweede plenaire onderdeel

plenaire sessie 2

De tweede plenaire sessie trapt af met een korte terugblik op de deelsessies. Aansluitende wordt Trilemma gepresenteerd. Vervolgens spreekt Manon van Beek (algemeen directeur Accencture Nederland) over innovatie, gevolgd door de presentatie van drie showcases. Oud-Kamerlid Jan Vos verzorgt de laatste inleiding van het dagprogramma.

afronding dagprogramma

Afronding dagprogramma, verplaatsen per rondvaartboot naar Prins van Oranje voor het floating dinner. De Prins van Oranje ligt in de Amsterdamse Zouthavens (ter hoogte van het Movenpick hotel).

floating dinner op de Prins van Oranje

Dinnercruise over de Amsterdamse wateren aan boord van de Prins van Oranje. Optimaal netwerken en napraten met energieprofessionals en sprekers. Naast enkele posterpresentaties is het tijdens het diner bovendien ook mogelijk om met de Kek-voorzitters door te spreken over de verschillende klimaatonderwerpen.

Aanmeren bij steiger 14 (ter hoogte van Amsterdam CS)

De Prins van Oranje meert aan bij steiger 14. Steiger 14 bevindt zich aan de achterzijde van Amsterdam CS.

einde
Kosten

Hieronder vindt u een overzicht van de kosten voor de Energeia Energy Day 2018:

Dagprogramma + dinner cruise:
* €399 voor abonnees van Energeia / €449 voor de overige bezoekers

Alleen dagprogramma
* €349 voor abonnees van Energeia / €399 voor de overige bezoekers

Alleen dinner cruise
* €150 voor abonnees van Energeia / €175 voor de overige bezoekers

Locatie

The Grand

Oudezijds Voorburgwal 197, 1012 EX Amsterdam

Plan uw route

The Grand Hotel is een rijksmonument en kent een lange en afwisselende geschiedenis, onder andere als klooster, Admiraliteit en stadhuis. Sinds 1992 is het een vijfsterrenhotel gesitueerd in het centrum van Amsterdam.

The Grand is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf station Amsterdam Centraal neemt u tram 9, 24 of 25 vanaf het Stationsplein naar het Spui/Rokin. Van daaruit is het nog ongeveer 3 minuten lopen naar het hotel. De trams in Amsterdam rijden gewoonlijk van 07:00 uur tot 01:00 uur.

Indien u met de auto komt, adviseren wij u te parkeren in parkeergarage Stadhuis/Muziektheater/Stopera, gevestigd aan het Waterlooplein 28, 1011 PG Amsterdam. Eenmaal geparkeerd neemt u de uitgang ‘Amstel’. Vanaf deze parkeergarage is het ca. 7 minuten lopen naar The Grand Hotel.

Organisator

Energeia is onderdeel van de FD Mediagroep

Energeia Energienieuws informeert energieprofessionals dagelijks over hun eigen sector. Energeia Energienieuws verschijnt elke werkdag met actuele, relevante nieuwsartikelen over elektriciteit, warmte, gas en renewables. Ons sterke punt is eigen nieuwsgaring. We geloven niet in gratis, maar in kwaliteit. Onze diensten leveren onze abonnees aanzienlijke kennisvoorsprong en tijdwinst op.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

De drijfveer van DNV GL is het waarborgen van leven, eigendommen en het milieu. Vanuit deze doelstelling helpt DNV GL organisaties de veiligheid en duurzaamheid van hun bedrijfsvoering te verbeteren. DNV GL is ’s werelds grootste classificatiemaatschappij voor schepen en offshore-installaties. Het bedrijf speelt tevens een toonaangevende rol als technisch adviseur voor de olie- en gassector en als inhoudelijk expert voor bedrijven in de energiewaardeketen. DNV GL is bovendien een van de grootste certificatie-instellingen wereldwijd.