terug naar alle events

Energeia Energy Breakfast

Broeden op een beter innovatiebeleid

Donderdag 20 juni 2019
Blijf op de hoogte
Delen

Verslag

Tijdens het Energeia Energy Breakfast, op 20 juni in Hotel The Grand in Amsterdam voorafgaand aan de Energeia Energy Day, discussieerde een selecte groep energieprofessionals over de stand van het Nederlandse innovatieklimaat, en vooral over de vraag: hoe kan het beter? Hier leest u het verslag van deze bijeenkomst.

Lees meer

Sprekers

Bob Meijer

Directeur bij Topconsortium Kennis en Innovatie Offshore Wind

Het TKI Wind op Zee ondersteunt Nederlandse bedrijven bij een snelle transitie naar offshore wind.

Laetitia Ouillet

Voorzitter werkgroep van Nera (Netherlands Renewable Energy Alliance)

Had namens de Nera en de wetenschap zitting aan de klimaattafel Elektriciteit. Werkte o.a. bij Nuon en Eneco.

Henk Volberda

Hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam

Hoogleraar Strategic Management & Innovation aan de UvA. Auteur van meerdere boeken en publicaties. Hij heeft verschillende bestuurs- en adviesfuncties.

Moderator

Rens de Jong

Presentator, journalist, dagvoorzitter

Presentator BNR Nieuwsradio en RTL Z. Gespecialiseerd in innovatie, ondernemerschap en human capital.

Programma

Ontvangst

Inloop & registratie

Start ontbijtsessie

Gesprek in de boardroom van Hotel The Grand. Verslaglegging is conform chatam house rules. Rens de Jong modereert de ontbijtsessie.

Afronding ontbijtsessie

Einde van de ontbijtsessie. Deelnemers kunnen zich voegen bij de deelnemers aan de Energeia Energy Day in aanloop op de start van het programma om 10.30 uur.

Voor wie?

Het Energeia Energy Breakfast wordt voorafgaand aan de Energeia Energy Day georganiseerd en is exclusief voor genodigden. Tot de genodigden behoren energieprofessionals uit het bedrijfsleven, overheid en wetenschap.

Voor meer informatie over het Energeia Energy Breakfast kunt u contact opnemen met Fedor Vos via Fedor.Vos@fdmediagroep.nl.

Locatie

Hotel The Grand

Oudezijds Voorburgwal 197, 1012 EX Amsterdam

Plan uw route

Hotel The Grand is een rijksmonument en kent een lange en afwisselende geschiedenis, onder andere als klooster, Admiraliteit en stadhuis. Sinds 1992 is het een vijfsterrenhotel gesitueerd in het centrum van Amsterdam.

The Grand is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf station Amsterdam Centraal neemt u tram 9, 24 of 25 vanaf het Stationsplein naar het Spui/Rokin. Van daaruit is het nog ongeveer 3 minuten lopen naar het hotel. De trams in Amsterdam rijden gewoonlijk van 07:00 uur tot 01:00 uur.

Indien u met de auto komt, adviseren wij u te parkeren in parkeergarage Stadhuis/Muziektheater/Stopera, gevestigd aan het Waterlooplein 28, 1011 PG Amsterdam. Eenmaal geparkeerd neemt u de uitgang ‘Amstel’. Vanaf deze parkeergarage is het ca. 7 minuten lopen naar The Grand Hotel.

Organisator

Energeia is onderdeel van de FD Mediagroep

Energeia Energienieuws informeert energieprofessionals dagelijks over hun eigen sector. Energeia Energienieuws verschijnt elke werkdag met actuele, relevante nieuwsartikelen over elektriciteit, warmte, gas en renewables. Ons sterke punt is eigen nieuwsgaring. We geloven niet in gratis, maar in kwaliteit. Onze diensten leveren onze abonnees aanzienlijke kennisvoorsprong en tijdwinst op.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partner

‘TenneT bevindt zich in het hart van de Europese energietransitie. Om de snel toenemende hoeveelheden hernieuwbare energie op land en zee te kunnen be├»nvloeden, werken we hard aan een toekomstbestendig hoogspanningsnet, dat tegelijkertijd robuust en flexibel is. Voor ons betekent dit niet alleen maar meer bouwen en meer investeren. Met innovatieve oplossingen willen we vooral een slimmer hoogspanningsnet realiseren. Dat kunnen we niet alleen, en daarom werken we graag samen met partners uit het bedrijfsleven, universiteiten, de overheid, maar ook met NGO’s. Met het faciliteren van het Energeia Energy Breakfast hopen we de discussie over innovatie in de energietransitie in al zijn facetten een extra impuls te geven.’

Manon van Beek

Ceo Tennet Holding B.V.

Andere events