terug naar alle events

Dan had je maar in Blaricum geboren moeten worden

Standup Economics Festival: want economie is te belangrijk om geen grappen over te maken

Zondag 6 oktober 2019
Blijf op de hoogte
Delen

Verslag

Als je al rijk bent, word je makkelijk nóg rijker. Maar is je portemonnee leeg, dan is het hele systeem tegen je. Inkomsten, vermogen, kansen: het leven is bepaald niet eerlijk. Is dit probleem eigenlijk nog wel op te lossen of wachten we op het proletarisch verzet?

Lees meer

Line-up

Eveline van Rijswijk

Theatermaker, journalist & historica

Ze presenteerde Focus op Radio 1 en doet de theaters aan met de politieke onewomanshow ‘De première’.

Bas ter Weel

Algemeen directeur SEO Economisch Onderzoek

Econoom. Naast directeur SEO is hij ook hoogleraar economie aan de UvA. Nevenfunctie: kroonlid van de SER.

Dirk Bezemer

Hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen

Zijn vakgebieden zijn algemene economie en financiering. Hij werkte onder meer als beleidsadviseur ontwikkelingseconomie voor de Britse overheid.

Programma

zaal open
start show
einde
Standup Economics Festival in het kort

Het Financieele Dagblad en Comedy Central presenteren de eerste editie van het festival Standup Economics, waar economie en comedy samen komen. Op 6 podia in de binnenstad van Groningen leggen comedians Jörgen Raymann en Tex de Wit het vuur aan de schenen van bekende economen als Heleen Mees en minister Eric Wiebes. Samen maken zij grote economische onderwerpen inzichtelijk met scherpte en humor. Geen onderwerp wordt geschuwd.

Wie, wat, waar?

Standup Economics is een initiatief van Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, economenvakblad ESB en Viacom’s Comedy Central, in samenwerking met verzekeraar a.s.r. De eerste editie van dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Groningse instituten Alfa-college, Hanzehogeschool, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de Gemeente en de Provincie Groningen. Het festival vindt elk jaar in een andere stad in Nederland plaats.

Locatie

The Stockroom

Oosterstraat 24-1, 9711 NV Groningen

Plan uw route

Tijdens het Standup Economics Festival worden er 12 verschillende shows in 6 verschillende venues gehouden. De venues bevinden zich op loopafstand van elkaar.

The Stockroom is een high-end cocktailbar die een beetje verstopt zit middenin het centrum van Groningen.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

 

Bij a.s.r. doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij.  En hoe meer mensen en bedrijven dat ook doen hoe beter dat is. Dit is de tijd van doen.

Andere events