terug naar alle events

Brexit. Wat gaat dit grapje kosten?

Standup Economics Festival: Economie is te belangrijk om geen grappen over te maken

Zondag 6 oktober 2019
Blijf op de hoogte
Delen

Verslag

Nog even aftellen en Groot-Brittannië is officieel geen lid meer van de EU-familie. Bye bye Britain. Maar wat nu? Als – het achtste wereldwonder! – Johnson tóch een deal weet te regelen,  wat houdt die dan in? En hoe erg is het als het geen deal komt? Klapt de Britse economie als een Alkmaars voetbalstadion in elkaar en worden Marmite en doedelzakken onbetaalbaar? Kunnen we eigenlijk nog wel meerijden met de Harry Potter Hogwarts Express?

Lees meer

Line-up

Jörgen Raymann

Cabaretier, consultant, dagvoorzitter en presentator

Wekelijks te horen op BNR Nieuwsradio. Mede-eigenaar van Men at Work TV Produkties (2009), van o.a. ‘De Dinoshow’ en ‘Raymann is Laat’.

Kees de Kort

Columnist BNR Nieuwsradio

Iedere werkdag om 11:50 uur te horen op BNR Nieuwsradio. Geeft zijn ongezouten mening over de stand van de economie.

Tristan Kohl

Universitair docent bij Rijksuniversiteit Groningen

Vakgebieden: economie (algemeen), macro-economie, internationale & monetaire  economie en internationale betrekkingen.

Harry Garretsen

Hoogleraar economie bij Rijksuniversiteit Groningen

Vakgebieden: macro-economie, internationale- en monetaire economie, regionale en ruimtelijke economie, en management.

Programma

zaal open
start show
einde
Standup Economics Festival in het kort

Het Financieele Dagblad en Comedy Central presenteren de eerste editie van het festival Standup Economics, waar economie en comedy samen komen. Op 6 podia in de binnenstad van Groningen leggen comedians Jörgen Raymann en Tex de Wit het vuur aan de schenen van bekende economen als Heleen Mees en minister Eric Wiebes. Samen maken zij grote economische onderwerpen inzichtelijk met scherpte en humor. Geen onderwerp wordt geschuwd.

Wie, wat, waar?

Standup Economics is een initiatief van Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, economenvakblad ESB en Viacom’s Comedy Central, in samenwerking met verzekeraar a.s.r. De eerste editie van dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Groningse instituten Alfa-college, Hanzehogeschool, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de Gemeente en de Provincie Groningen. Het festival vindt elk jaar in een andere stad in Nederland plaats.

Locatie

Grand Theatre

Grote Markt 35, 9711 LV Groningen

Plan uw route

Het Grand Theatre is het hoofdpodium van het Standup Economics festival. In dit eigenzinnige en baanbrekende teater worden maar liefst vier shows gehouden. In totaal worden er 12 verschillende shows in 6 verschillende venues gehouden. De venues bevinden zich op loopafstand van elkaar.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

 

Bij a.s.r. doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij.  En hoe meer mensen en bedrijven dat ook doen hoe beter dat is. Dit is de tijd van doen.

Andere events