terug naar alle events

BNR Zorgdebat

Een andere kijk op het tekort aan zorgprofessionals

Dinsdag 12 juni 2018
deelname kosteloos
Aanmelden voor dit event
Zet in agenda Volg FD BNR LIVE Delen
In samenwerking met:

Over dit event

Op dinsdag 12 juni organiseert BNR Nieuwsradio in samenwerking met VvAA het BNR Zorgdebat ‘Omdenken in de gezondheidszorg: een andere kijk op het tekort aan zorgprofessionals’.

De komende vier jaar dreigt er een tekort van 125.000 professionals in de zorg. Dit stelt het ministerie van Volksgezond, Welzijn en Sport in het actieprogramma ‘Werken in de zorg’. De verwachte consequenties van deze tekorten zijn enorm: het sluiten van afdelingen en patiënten zullen niet de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Vernieuwende oplossingen

Tijdens het BNR Zorgdebat ‘Omdenken in de gezondheidszorg’ kijken we vanuit een breder perspectief naar oplossingen voor dit probleem. Onder leiding van Tom van ’t Hek praten zorgverleners, pioniers, werkgevers en patiënten over vernieuwende oplossingen voor het tekort aan zorgprofessionals. Welke antwoorden dienen zich aan als we kijken naar technologische mogelijkheden, efficiëntere taakverdelingen en bewezen werkwijzen uit andere branches? En zijn er andere mogelijke partijen die ook zorgtaken kunnen verrichten?

Praat ook mee!

Het BNR Zorgdebat wordt LIVE uitgezonden op BNR Nieuwsradio. Rondom de radio-uitzending is er ruim de mogelijkheid om in discussie te gaan met panelleden en anderen aanwezigen. Deelname is -na aanmelding- gratis.

Lees meer
Zorgdebat bij VVVA in Utrecht. 20-6-17 Copyright: Sander Nieuwenhuys
Copyright: Sander Nieuwenhuys
Foto: Sander Nieuwenhuys

Sprekers

Dianda Veldman

directeur/bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland

Koepel van patiëntenorganisaties voor zorgbehoevenden. Vervulde directiefuncties bij Vereniging Eigen Huis en St. Rutgers.

Bas ter Weel

Algemeen directeur SEO Economisch Onderzoek

Econoom. Naast directeur SEO is hij ook hoogleraar economie aan de UvA. Nevenfunctie: kroonlid van de SER.

Presentator

Tom van ’t Hek

Presentator en dagvoorzitter

Presenteerde o.a. de ochtendspits bij BNR Nieuwsradio en bij de NOS het sportprogramma Langs de Lijn.

Programma

registratie & ontvangst

Ontvangst met hapje & drankje

welkom & opening debat

Uitleg LIVE Radio door Tom van 't Hek en een welkomstwoord door VvAA.

start LIVE-uitzending BNR Zorgdebat

BNR Zorgdebat: ‘Omdenken in de gezondheidszorg: een andere kijk op het tekort aan zorgprofessionals'. Hoe kunnen we omgaan met de dreigende personeelstekorten? Wat kunnen we leren van andere branches? En ligt er een hoofdrol voor techniek?

discussie met de zaal

Mogelijkheid tot vragen stellen aan de sprekers en panelleden.

netwerkborrel

Netwerken en napraten over het debat met de sprekers en andere aanwezigen.

einde
Voor wie?

Het BNR Zorgdebat richt zich op professionals die actief zijn in de gezondheidszorg, bestuurders uit de zorgsector, politici, wetenschappers, patiënten en consumenten.

Locatie

Hoofdkantoor VvAA

Orteliuslaan 750, 3528 BB Utrecht

Plan uw route

Het BNR Zorgdebat wordt gehouden in ’t Hart, het hoofdkantoor van VvAA in Utrecht.

’t Hart is goed bereikbaar met per openbaar vervoer. Vanaf Utrecht CS kunt u bij de bushalte aan de Jaarbeurszijde lijn 24, 29, 102, 103, 107, 195 of 295 nemen. U stapt uit bij halte P+R Papendorp. De reistijd vanaf Utrecht CS is circa 10 minuten.

Bezoekers van het debat die per auto komen, kunnen parkeren in de parkeergarage van de VvAA.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

Als collectief van ruim 120.000 zorgverleners, is VvAA de stem en steun van zorgverlenend Nederland. VvAA laat de stem van zorgverleners horen op zorgbrede thema’s als vermindering van bureaucratie en bezieling van de zorgverlener. Daarnaast ondersteunt VvAA individuele leden en hun zorgondernemingen in de vorm van kennisdeling, advies, verzekeringen en andere beroepsspecifieke dienstverlening. Afgestemd op de situatie van zorgverleners en -ondernemingen en mede ontwikkeld door zorgverleners.

Andere events