terug naar alle events

Maak van je bedrijf een sales-kanon

BNR Businessclub

Woensdag 15 februari 2017
Volg FD.BNR.LIVE
Delen

Verslag

Zonder sales geen klanten. Zonder klanten geen gezonde bedrijfsvoering. Maar hoe zorg je er nou voor dat sales ook echt een onderdeel wordt van de onderneming? Daar ging het over tijdens de eerste Businessclub van 2017, op 15 februari in Dauphine Amsterdam.

Houd het om te beginnen vooral klein, zo adviseerde Marinus Zoutendijk. Hij is oprichter en directeur van ABOVO Media. ‘Wij kunnen van alles aanbieden, van adverteren op Facebook, Twitter, radio, televisie en in print. Dan wordt het voor een klant die je nog niet zo goed kent al snel complex. Ik druk onze verkopers daarom altijd op het hart om het eerst klein en overzichtelijk te houden. Dan hapt iemand eerder toe. Als een klant dan eenmaal binnen is, kun je de relatie verder uitbouwen.’

Luisteren

Jochum Jarigsma is al jarenlang salestrainer en helpt ondernemers met het werven van nieuwe klanten. Dat veel mensen dat een lastig klusje vinden, heeft te maken met een aantal dingen, vertelt hij. ‘We willen een verhaal vertellen waar een klant in de basis niet op zit te wachten. Het moeten overtuigen van een ander vinden we een beetje eng. Er is die angst om afgewezen te worden. Waar het vooral om gaat is dat je je in een klant verdiept. Wees niet teveel met jezelf bezig, stel die klant centraal in je gesprek.’

Collega-salestrainer Michel Hoetmer van Salesquest beaamt dat. Zijn advies – en dat hoorden we tijdens het event vaker langskomen – is om vooral goed proberen te luisteren. ‘Slechte verkopers zijn veel aan het woord, een goede verkoper zoekt naar openingen en haakt in op dat wat een prospect vertelt. En wat ook belangrijk is: laat een klant zelf zijn probleem benoemen. Daar heb je zogeheten probleemvragen voor. Maakt u weleens mee dat…? Vindt u het lastig om… Daarmee creëer je openingen in het gesprek.’

Poortwachter

Volgens Guus Verbeek van Saleshelden is het vooral zaak om jezelf te blijven. ‘Als je een rustig type bent, ga je over de telefoon dan niet ineens heel druk opstellen. Daar prikken mensen doorheen.’ Zijn bedrijf zorgt voor afspraken in de agenda van accountmanagers. Vaak krijgt hij te maken met een poortwachter, een secretaresse of officemanager bijvoorbeeld. ‘Betrek die in je gesprek’, vertelt hij. ‘Vraag of hij of zij je wil helpen. Je hebt ze nodig om bij de juiste persoon te komen.’

Lees meer

Sprekers

Michel Hoetmer

Publicist

Zijn boek ‘De Zeven zonden van verkopers’ stond 487 dagen in de top 100 van best verkochte managementboeken.

Marinus Zoutendijk

Directeur van Abovo Media

Abovo Media is een reclame- en media-adviesbureau. Salessucces is één van de belangrijkste groeifactoren van het bedrijf.

Jochum Jarigsma

Salestrainer

Zelfstandig salestrainer. Hij helpt professionals in bedrijven met hun verkoopvaardigheden.

Guus Verbeek

Oprichter van Saleshelden

Saleshelden is gespecialiseerd in koud acquireren via de telefoon.

Sprekers

Harm Edens

Presentator en televisiepersoonlijkheid

Journalist, programmamaker, auteur, columnist en presentator (o.a. van BNR The Green Quest). Hij is actief bezig met duurzaamheid.

Programma

registratie & ontvangst

Registratie & ontvangst met koffie en thee

inhoudelijk programma

Hoe zorg je er voor dat sales ook écht een onderdeel wordt van de onderneming? Van koud acquireren tot het optimaliseren van de salestraject.

netwerkborrel

Graag nodigen we u uit om onder het genot van een drankje verder te praten over de bijeenkomst met de sprekers en de andere aanwezigen.

einde
Voor wie?

De BNR Businessclub richt zich op ondernemers die vooruit willen. Mensen die willen verbeteren en groeien. De BNR Businessclub draagt daar graag aan bij. Tijdens de bijeenkomsten zetten wij actuele thema’s centraal met maar één doel: jou als ondernemer in je kracht zetten. Kom ook, stap even uit de dagelijkse praktijk en laat je motiveren.

Locatie

BNR auditorium Dauphine

Prins Bernhardplein 173, 1097 BL Amsterdam

Plan uw route

Het BNR auditorium Dauphine bevindt zich achterin café-restaurant Dauphine. Dauphine ligt direct tegenover NS-station Amsterdam Amstel en is dus uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Er is een parkeergarage (betaald parkeren), maar vol=vol.

Partners

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

Andere events