terug naar alle events

17 Miljoen sukkels

Standup Economics Festival: want economie is te belangrijk om geen grappen over te maken

Zondag 6 oktober 2019
Blijf op de hoogte
Delen

Verslag

Jij denkt dat je slim bent? Nou, dan hebben we nieuws voor je. Hordes zzp’ers die niet verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid en al die millennials die geen geld opzij leggen voor hun pensioen. Waarom is het maken van de juiste economische keuzes voor de BV IK zo lastig? Waarom maken we massaal verkeerde keuzes?

Lees meer

Line-up

Anne Neuteboom

Cabaretier

Winnares van de 50ste editie van het cabaretfestival Cameretten. Treedt nu op met haar tweede voorstelling ‘Kijk haar gaan’.

Servaas van Bilsen

Universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam

Als universitair docent verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Sectie Quantitative Economics, van de Universiteit van Amsterdam.

Jos Baeten

Ceo van a.s.r. Nederland

Topbestuurder. Is sinds 2009 ceo van verzekeraar a.s.r., is commissaris bij de Efteling en lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW.

Marco Haan

Hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen

Hoogleraar Industriële organisatie. Verbonden aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van Rijksuniversiteit Groningen.

Marijke Leliveld

Universitair docent bij de Rijksuniversiteit Groningen

Verbonden aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde. Vakgebieden: marketing, sociale psychologie en gedragswetenschappen.

Programma

zaal open
start show
einde
Standup Economics Festival in het kort

Het Financieele Dagblad en Comedy Central presenteren de eerste editie van het festival Standup Economics, waar economie en comedy samen komen. Op 6 podia in de binnenstad van Groningen leggen comedians Jörgen Raymann en Tex de Wit het vuur aan de schenen van bekende economen als Heleen Mees en minister Eric Wiebes. Samen maken zij grote economische onderwerpen inzichtelijk met scherpte en humor. Geen onderwerp wordt geschuwd.

Wie, wat, waar?

Standup Economics is een initiatief van Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, economenvakblad ESB en Viacom’s Comedy Central, in samenwerking met verzekeraar a.s.r. De eerste editie van dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Groningse instituten Alfa-college, Hanzehogeschool, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de Gemeente en de Provincie Groningen. Het festival vindt elk jaar in een andere stad in Nederland plaats.

Locatie

Brouwerij Martinus

Kostersgang 32-34, 9711 CX Groningen

Plan uw route

In totaal worden er 12 verschillende shows in 6 verschillende venues gehouden. De venues bevinden zich op loopafstand van elkaar.

Brouwerij Martinus is een brouwerij, proeflokaal, restaurant en winkel in de binnenstad van Groningen. Het ligt vlakbij de Grote Markt. Tijdens het Standup Economics Festival neemt Anne Neuteboom er met twee verschillende shows de vloer.

Partner

Onderstaande informatie is afkomstig van onze partners

 

Bij a.s.r. doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij.  En hoe meer mensen en bedrijven dat ook doen hoe beter dat is. Dit is de tijd van doen.

Andere events